Sivut

maanantai 24. lokakuuta 2011

Vuohenjuustoraviolit ja punajuurta

Viime viikolla Sokkokokissa tehtiin vuohenjuustoravioleja ja punajuurta. Poikaystävä halusi heti kokeilla reseptiä.

Vuohenjuustoraviolit ja paahdettuja punajuuria



400g punajuuria
150g durum-jauhoja
n.6 keltuaista
oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
100g chevre de bellay -juustoa
1 sitruuna
kermaa
rucolaa
salviaa
pinjansiemeniä

Kuori ja lohko punajuuret. Laita lohkot foliolle ja ripottele päälle suolaa, oliiviöljyä sekä salvianlehtiä. Sulje folionyytti ja kypsennä punajuuret uunissa 200°c:ssa n.45 minuuttia.
Sekoita jauhot, keltuaiset, ripaus suolaa sekä ½ rkl oliiviöljyä ja vaivaa taikinaa n.10 min kunnes siinä on kunnon sitko. Laita taikina hetkeksi kelmuun lepäämään. Sekoita chevre kulhossa pehmeäksi ja lisää vähän kermaa ja oliiviöljyä niin, että juusto pehmenee pursotettavaksi tahnaksi. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunankuorella. Kaulitse pastataikina pastakoneella ohueksi ja tee haluamasi mallisia ravioleja. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä n. 5 minuuttia.

Ohje siis Sokkokokin sivuilta.

Poikkesimme ohjeesta hieman, sillä budjetissamme ei ollut varaa pinjansiemenille - käytimme Pirkan salaattisiemensekoitusta, jossa on kurpitsan-, auringonkukan- ja pinjansiemeniä. Meillä ei myöskään ole pastakonetta, joten taikina kaulittiin käsin. Tästä johtuen ravioleista tuli hieman liian paksuja. Kannattaa laittaa kunnolla sitruunankuorta, se sopii hyvin vuohenjuuston kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...