Sivut

tiistai 27. joulukuuta 2011

Karpalokiisseli

Karpalokiisseli on ehdottomasti yksi suosikkijälkkäreistäni, ellei sitten se kaikkein paras. Se sopii mielestäni erityisen hyvin talveen kirpeän makunsa vuoksi. Myös jouluaterian jälkiruuaksi se sopii, sillä se on melko kevyt (verrattuna jouluhalkoihin yms). Kiisseli on tosi helppo tehdä ja se säilyy muutamia päiviä.


(Pahoittelen kuvan laatua!)

Karpalokiisseli

2,5-3 dl (pakaste)karpaloita
1 l vettä
3 rkl perunajauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

1. Keitä karpaloita vesilitrassa noin 15 minuutin ajan. Kansi kannattaa pitää päällä, koska karpalot "poksuvat".
2. Siivilöi kiisseli. Purista karpaloita siivilää vasten niin, että kaikki neste karpaloista tulee kiisseliin mukaan.
3. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Kiehauta kiisseli ja valuta perunajauhoneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
4. Lisää viimeiseksi sokerit.
5. Anna kiisselin jäähtyä. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Voi miten herkullisen kuulloinen resepti! Tätä täytyy melkein kans testailla joskus ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, herkullinen se onkin :) Ja helppo tehdä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...