Sivut

perjantai 30. joulukuuta 2011

Porkkanacupcakes

Jos sokerihammasta kolottaa edelleen joulun jälkeen, tässä herkullinen resepti: porkkanacupcakes! Hölmö nimi, mutta käsittääkseni kyse on enemmänkin "kuppikakuista" kuin muffinsseista herkullisen tuorejuustopäällysteen vuoksi. Olen aivan rakastunut tähän reseptiin! :)

  

Porkkanacupcakes (tai porkkanamuffinsit)
16 kpl

2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
90 g voisulaa
3 dl porkkanaraastetta

Lisäksi:
50 g tuorejuustoa
30 g voita
1,5 dl tomusokeria
(1 tl vaniljasokeria)

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kananmunasokerisekoitukseen.
3. Lisää voisula ja porkkanaraaste taikinaan, sekoita hyvin.
4. Lusikoi taikina muffinsivuokiin (taikinaa noin puoliväliin saakka).
5. Paista noin 12 minuuttia 200 asteessa.
6. Kun cupcaket ovat jäähtyneet, sekoita päällysteen aineet (tuorejuusto, voi ja sokerit keskenään) ja levitä päälle. Koristele halutessasi kanelilla.


Resepti on sovellettu työkaverini antamasta ihanasta porkkanakakkureseptistä. Jos haluat tehdä (ison!) kakun, tee taikina ja päällyste kaksinkertaisena. Tällöin myös paistoaika on luonnollisesti pidempi (noin puoli tuntia).

2 kommenttia:

  1. Olen tehnyt samantyylistä porkkanakakkua pellillä (mokkapalojen tapaan), jolloin paistoaika pysyy lyhyehkönä, mutta maku taivaallisena :)

    VastaaPoista
  2. Ei hullumpi ajatus! Toiminee varsinkin, jos syöjiä on paljon - pellillä saa helposti paljon herkuteltavaa :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...