Sivut

torstai 29. joulukuuta 2011

Se kukkii sittenkin

Olin odottanut yli puolitoista kuukautta, että orkidean nuput aukeaisivat - eilen se vihdoin tapahtui! :) Se taitaa vähän kärsiä valon puutteesta, yleensä nuput ovat auenneet huomattavasti nopeammin.


Orkidean kasvattaminen on jännittävää. (Tuntuupas hölmöltä/vanhapiikamaiselta sanoa noin... Mutta se on!) Omassa orkideassani on nyt ollut neljä "satoa" eli neljä kertaa uudet kukat. On hauskaa huomata, kun lepovaiheen jälkeen uusi kukkavana lähtee kasvamaan. Ja itse kukat kukkivat melko pitkään ja ovat todella kauniit, vai mitä sanotte?

  

Orkidean hoito-ohjeita löytyy netistä vaikka millä mitalla, mutta ne ovat usein ristiriitaisia keskenään. Yhdellä sivulla sanotaan, että läpinäkyvä ruukku on välttämätön, toisella että se on ihan turha. Kastelusta ja lannoituksestakin on vaikka mitä eri ohjeita.

Itse hoidan orkideaani seuraavasti: Kerran viikossa laitan pesuvadin täyteen vettä yöksi hapettumaan. Seuraavana päivänä upotan orkidean veteen tunnin ajaksi. Sitten kaadan veden pois ja annan ylimääräisen veden valua vielä ruukusta vatiin toisen tunnin ajan. Noin kerran 2-3 kuukaudessa laitan ruukkuun ravinnepuikon puoliksi katkaistuna. En katkaise kuivuneita osia vaan annan niiden olla. Pidän orkideaa lähellä ikkunaa, en suorassa auringon paahteessa mutta valoisalla paikalla. Ruukku on läpinäkyvä "orkidearuukku". Nyt keväällä aion vaihtaa orkidean "mullan" (tai mitä kariketta se nyt onkaan, myös erikseen orkidealle tarkoitettu), sillä viimeksi olen vaihtanut mullan orkideaa hankkiessa.


Löytyykö ruudun toiselta puolelta orkidean kasvattajia? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...