Sivut

maanantai 16. tammikuuta 2012

Hot 'n Cold

Viikonloppuna blogissa oli hiljaista. Syynä oli kauhea, lauantai-aamuna alkanut niskajumi: pääni ei kääntynyt vasemmalle, joten joogatuntikin jäi välistä (lieneekö syynä liika näpertely viime viikkoina?). Nyt kuitenkin jotain, mitä puuhailin eilen illalla...

Ensiksi pieni kuva-arvoitus: mitä alla-olevassa kuvassa on, ja mitä siitä voisi tehdä?


Aivan oikein, ananashan se!


Tuore ananas oli viime viikolla useammassakin kaupassa tarjouksessa, ja pakkohan sitä oli ostaa, kun tiesin hyvän reseptin herkulliseen ananasjälkiruokaan. Jälleen kerran resepti on peräisin Hesarista: paistettua ananasta mausteilla.

Paistettuun ananakseen tarvitset siis:
kypsän ananaksen
1/4 tl kanelia
1/2 vaniljatangon
3 mustapippuria
3 maustepippuria
3 neilikkaa
1 rkl voita
1 1/2 dl sokeria
(2 rkl rommia jos haluat kokeilla liekittämistä)
(2 dl vettä jos haluat valmistaa samalla sokerisen mausteliemen, itse jätin pois)

Seuraavaksi kuvalliset ohjeet:

1. Varmista että ananas on kypsä. Kypsän ananaksen tunnistat makeasta tuoksusta ja hieman kimmoisasta kuoresta. Varmin keino on vetää aivan ananaksen lehtiruusukkeen keskeltä pari lehteä: jos ne irtoavat helposti, ananas on kypsä.


2. Murskaa kokonaiset pippurit ja neilikat morttelissa.



3. Halkaise vaniljatanko ja ota siemenet talteen. Aidon vaniljan käyttäminen on erittäin tärkeää onnistumisen kannalta. Vinkki: voit tehdä ylijääneistä tangoista vaniljasokeria, kun laitat ne tiiviiseen purkkiin sokerin kanssa, sillä niistä erittyy vielä melko voimakkaasti vaniljan maku ja tuoksu. Vaniljasta muuten tulee aivan ihana tuoksu keittiöön!


4. Sekoita kaikki mausteet (morttelissa murskatut pippurit ja neilikat, kaneli sekä vaniljatangon siemenet) sokerin kanssa sekaisin.


5. Leikkaa ananas sopiviksi paloiksi. Älä käytä ananaksen puumaista keskiosaa, ja leikkaa ulkokuori riittävän paksulti pois.


6. Kierittele ananaspalat maustesokeriseoksessa.


7. Paista ananaspaloja joka puolelta kuumalla pannulla voissa noin 5 minuutin ajan.
(8. Jos haluat varsinaista maustelientä, lisää vettä pannulle paistettuasi ananaspalat ja anna seoksen keittyä kokoon. Liekittämiseen en anna ohjeita, kun siitä kovin vähän tiedän!)


8. Tarjoile kuumat ananaspalat vaniljajäätelön kanssa. Vinkki: jos et halua jäätelön sulavan tai elegantimman annoksen, tarjoile annos isommalta lautaselta ja laita jäätelö ja ananas erilleen toisistaan. Tämä annos syötiin kuitenkin sohvannurkassa elokuvaa katsoen ja allekirjoittanut pitää sulaneesta jäätelöstä, joten ananas ja jäätelö ovat sulassa sovussa keskenään pienessä kupissa. (Huom, kuvan vaniljatangot ovat koristeena, eivät syötäväksi!)

Lopputuloksena täydellinen talvi-illan jälkiruoka: kuumaa ja kylmää, mausteista ja makeaa! Hmm, sopisikohan tähän annokseen myös chili...?

Hyvää alkanutta viikkoa ja tervetuloa mukaan uudet lukijat :)

4 kommenttia:

  1. oi oi kun on herkun näköistä. Pitääpä pistää korvantaa! Kiitos tarkasta ja kuvitetusta ohjeesta, nimim. onneton ruoanlaittaja...:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva jos ohje oli selkeä! :) Rupesikin uudestaan heti tekemään mieli tuota annosta kun kattelen tota vikaa kuvaa :D

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihanan herkulta! :) Voin melkein maistaa suussani jäden ja ananaksen yhdistelmän..... Olen joskus karamellisoinut samaan tyyliin jäden kanssa banaania ja omenaa, sekin oli mielettömän hyvää!

    VastaaPoista
  4. Madam B.C.: Uu, banaani ja omena kuulostavat myös hyvältä! Ja niitä on helpompi saada halvalla ja kypsänä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...