Sivut

perjantai 20. tammikuuta 2012

Jäätä ja lunta

Keskiviikon winter wonderland muuttui eilen jääksi ja tuiskuksi.


Keittiön ikkuna oli jään peitossa.


Lämpömittari peittyi lumeen.


Lumen ja jään inspiroimana virkkailin lumikukkasia, jotka päätyivät tärkkäyksen jälkeen korviksiksi. En ole mikään virkkaamisen ihmelapsi, mutta näitä valmistui aika kasa samalla kun katsoin telkkaria. Lankana oli Novitan ohut puuvillainen virkkauslanka, koukun koko 1,25 mm.


Tässä ohjeet kukkien virkkaamiseen (sopii hyvin alottelijoille!):

Virkkaa 9 ketjusilmukkaa. Yhdistä seuraavaksi silmukat ympyräksi virkkaamalla piilosilmukka ensimmäiseen ketjusilmukkaan. Virkkaa 12 kiinteää silmukkaa ketjusilmukoista muodostuneeseen ympyrään siten, ettet pujota koukkua silmukoiden läpi vaan alta (ympyrän läpi). *Virkkaa sitten 6 ketjusilmukkaa, hyppää yhden kiinteän silmukan yli ja yhdistä ketjusilmukat kaareksi piilosilmukalla.* Toista *-* 6 kertaa, tuloksena 6 "terälehteä". Virkkaa sitten 8 kiinteää silmukkaa jokaisen muodostuneen terälehden ympärille samoin kuin teit alussa muodostuneen ympyrän ympärille. Tee viimeiseksi piilosilmukka ja päättele langat. Jos haluat tehdä kukista korut, tärkkää ne sokeriliemellä.


Tämä ei tosiaankaan ole oma ideani, tämän tyyppisiä koruja on näkynyt varmaan joka käsityöblogissa - mutta itselleni tämä oli ensimmäinen kerta kun tein virkattuja koruja. Lisäksi kaipasin jotain helppoa näperrettävää telkkarin katseluun, ja siihen tämä sopi mitä mainioimmin!

Loppuun vielä pieni väripläjäys, ettei tule ihan liian valkoista postausta!


Värikästä viikonloppua!

EDIT: Äiti kävi kylässä ja tykkäsi korviksista (mikä yllätys - äiti on tekeleideni uskollinen ihailija!). Annoin siis korvikset äidille, ja hänelle ne sopivatkin kivasti. On aina mukavaa, kun räpellykseni päätyvät käyttöön! Kuvassa näkyy myös vuosia sitten äidille tekemäni kaulakoru.

 

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...