Sivut

perjantai 6. tammikuuta 2012

Lohturuokaa

Pitkästä aikaa ruokapostaus. Lyhyestä virsi kaunis, kaksi täytettä uuniperunoille olkaa hyvä! (Huom, määrät ovat hyvinkin viitteellisiä...)


Lohitäyte:

150 g kylmäsavulohta
pieni punasipuli
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl majoneesia
50 g tuorejuustoa
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua
tuoretta tilliä

Kuori ja pilko punasipuli hienoksi silpuksi. Pilko myös lohi. Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään, tarkista maku. Saksi viimeiseksi tilliä joukkoon. Anna makujen tasaantua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

(Voit korvata turkkilaisen jogurtin, majoneesin ja tuorejuuston purkilla smetanaa ja crème fraîchea - tulee rasvaisempaa eli parempaa! Varsinainen resepti on vuodenvaihteenjälkeinen "kevyempi elämä"-versio...)

Sienitäyte:

purkki tuoreita herkkusieniä (200 g...?)
sipuli
öljyä
100 g kantarellituorejuustoa (Crème Bonjour)
1 dl turkkilaista jogurttia
mustapippuria
suolaa

Pese ja pilko herkkusienet. Kuori ja pilko sipuli. Paista sieniä ja sipulia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia, anna jäähtyä. Sekoita sieni-sipuliseos ja muut ainekset keskenään. Tarkista maku. Anna makujen tasaantua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. oi vitsi tuo lohitäyte kuulostaa herkulliselta! Pitääkin kokeilla sitä kun seuraavan kerran uuniperunoita teen :-)

    ♥:Anniina

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anniina, suosittelen kokeilemaan! Mulla lohitäyte on ihan must uuniperunoita tehdessä, tuo sienitäyte oli uusi kokeilu :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...