Sivut

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pannunalustan päivitys, osa 2

Jatkoin järkyttävien Ikea-pannunalustojen tuunaamista uuteen uskoon. Ensimmäinen versio löytyy täältä (linkistä löytyy myös kuva alkuperäisestä olomuodosta, jos sen kamalan korkkimateriaalin haluat nähdä). Viimeksi käytin kangasta, tällä kertaa servettiä - tietysti ihanaa Klaus Haapaniemen suunnittelemaa Taikaa.


Kustomointi onnistuu näin:
1. Valitse mieleisesi servietti. Leikkaa se suunnilleen alustan kokoiseksi, jätä silti ympärille "saumavara".
2. Sekoita köyhän opiskelija versio découpage-lakasta (tai jos olet varakas, käytä ihan oikeaa découpagea, sitä saat askarteluliikkeistä): purkissa liimaa (esim. Erikeeper) ja vettä sekaisin.
3. Levitä liimalakkaa siveltimellä ensin pannunaluselle. Asettele sitten servietti varovasti päälle ja sivele liimaseosta myös sen päälle, aloita keskeltä ryppyjen välttämiseksi. Muista myös reunat! Sivellessä kannattaa olla varovainen, märkä servietti repeää helposti.
4. Siisti reunat tässä vaiheessa leikkaamalla ne reunan alta pois. (Itse jätin toisen puolen tekemättä, toki senkin voi päällystää samalla tavalla servietillä ja découpagella.) Anna kuivua.
5. Jotta pannunalusta olisi kestävä, lakkaa päälipuoli. Itse käytin Sinellistä ostettua mattaa sprayaskartelulakkaa ja laitoin 3 kerrosta. Voi olla että pitää vielä laittaa muutama kerros. Anna lakan kuivua aina kerrosten välissä. Valmista!


Huomattavasti kivempi kuin alkuperäinen pannunalunen! Sopii hyvin muiden Taika-astioideni kanssa, valkoinen pannunalunen tuo hyvin vaihtelua sinisiin astioihin. Toivottavasti alunen kestää myös käytössä hyvin.


Jos innostuit tästä, kurkkaa myös Ikea Hackersien sivulle. Sieltä löytyy vaikka mitä Ikea-tuotteita tuunattuina!

4 kommenttia:

 1. Onko alunen kestänyt kuumaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, täytyy sanoa, etten tiedä, mihin tuo alunen on mennyt! Näin jälkikäteen sanoisin, ettei tuollaista alustaa kyllä voi käyttää suoraan uunista tulleille tulikuumille padoille.

   Poista
  2. Oho enpä huomannut että tää olikin jo vanhempi postaus, pompsahti esiin kun googlettelin pannunalusjuttuja :D mutta hieno kyllä on! Tein itsekin joululahjoiksi samanlaisia ja päälle kuumakestolakkaa, toimii! :)

   Poista
  3. Kiva jos löysit toimivan ratkaisun! Sopivat varmasti hyvin joululahjoiksi :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...