Sivut

perjantai 27. tammikuuta 2012

Pistokkaat

Äiti toi viime kerralla käydessään pinon Suuria Käsityölehtiä. Niistä löytyikin vaikka mitä mitä tekisi mieli tehdä heti kun löytyy aikaa ja kärsivällisyyttä! Yleensä tekeminen kaatuu siihen, etten ensi lukemalta ymmärrä ohjeita, ja ajattelen, etten sitten kuitenkaan loppupeleissä ymmärrä.

Numerossa 11-12/2011 oli ohjeet virkattuihin pistokkaisiin, ja tällä kertaa käytin eri taktiikkaa: rupesin vain tekemään ilman, että olisin ensin lukenut ohjeita läpi.


Ohjeiden seuraaminen sujui täysin ongelmitta, mutta jouduin kuitenkin soveltamaan jonkin verran, sillä näytti uhkaavasti siltä, että pistokkaista tulisi minulle liian pienet. (Olin aika tyytyväinen, että ylipäätään osasin noin vain soveltaa.)


Pahaksi onneksi tossuista tuli sitten kuitenkin himpun verran liian suuret, joten ne päätynevät joko siskolle tai myyntiin. Lankana oli Novitan kelo, koukkuna 7-millinen.

Tässä vielä kuva Suuren Käsityölehden pistokkaista:


Olen kyllä sitä mieltä, että ohjeita noudattamalla niistä ei mitenkään olisi tullut kuvan näköiset, sillä kuvassa kantapään puolella on ihan kunnon reuna, joka vedetään kantapään yli niin, että tossut pysyvät jalassa. Itse jouduin tekemään lisäkerroksia, jotta olisin saanut edes jonkinlaisen reunan tehdyksi. Ja olen myös sitä mieltä, ettei alkuperäisellä ohjeella mitenkään olisi tullut 38-39 kokoisia tossuja (ellei sitten ole superlöysä käsiala). No, joka tapauksessa onnistuin ainakin kohtalaisesti ja virkkaaminen oli kivaa!


3 kommenttia:

 1. Onko sulla tuo lehti vielä tallella? Mielelläni ottaisin ohjeen! Näyttävät tosi kivoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, en sitä muistaakseni poiskaan ole heittänyt... Voin laittaa ohjeen jos löydän lehden :)

   Poista
 2. Kiitos, jos jaksat etsiskellä. Yritin jo googletellakin, mutta pistokkaiden ohjeita en löytänyt.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...