Sivut

torstai 16. helmikuuta 2012

Arkiruokaa

Meillä syödään arkisin usein uunikalaa ja -juureksia. Lohi on usein tarjouksessa ja juurekset valmistuvat helposti kalan kyljessä. Julkaisen nyt reseptin, joka on toiminut hyvin jo pitkään - tätä ruokaa teemme melkeinpä kerran viikossa (silloin kun en emme jaksa oikein miettiä mitä söisimme).

Sitruunalohi ja juuresranskikset

halutun kokoinen lohifilee (kahdelle yleensä noin 400 g lienee sopiva)
sitruuna
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

sopivan verran juureksia, esim. lanttua, porkkanoita, palsternakkaa, punajuuria, perunaa
rypsiöljyä
hunajaa
kuivattua timjamia
kuivattua rosmariinia
mustapippuria
suolaa


1. Pese, kuori ja pilko juurekset melko kapeiksi siivuiksi (ranskisten muotoon) leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Kuvassa 2 punajuurta, 2 porkkanaa ja puolikas lanttu. Kuulostaa isolta määrältä kahdelle, mutta jotenkin juurekset kutistuvat uunissa...


2. Lisää juuresten päälle muutama rkl rypsiöljyä, n. rkl hunajaa, haluamasi määrä kuivattua timjamia ja rosmariinia sekä mustapippuria ja suolaa. Sekoita huolellisesti ja levittele juurekset tasaisesti uunipellille.

3. Laita juurekset paistumaan 225 asteiseen uuniin.


5. Valmista seuraavaksi kala: Laita lohifilee leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Mausta mustapippurilla, suolalla, raastetulla sitruunankuorella ja oliiviöljyllä.

6. Kun juurekset ovat olleet uunissa noin 15 minuuttia, ota juurespelti ulos ja sekoittele juureksia. Siirrä sitten juurekset uunin alaosaan ja laita lohi uuniin keskitasolle. Anna juuresten ja lohen paistua vielä noin 15-20 minuuttia. (Tämä vaihe riippuu todella paljon fileen paksuudesta - jos lohifilee on kovin paksu, se kannattaa laittaa jo aiemmassa vaiheessa mukaan uuniin.)


7. Tarkista lohen ja juuresten kypsyys. Valmiit juurekset ovat mukavan rapeita. Mieltymyksestä riippuen voit jättää lohen sisältä hieman punertavaksi tai paistaa täysin kypsäksi. Valmista tuli :)


Voit halutessasi tarjoilla annoksen rucolan tai jonkun muun salaatin kanssa. Tämä on yksinkertainen mutta oikein maukas arkiruoka, suosittelen! Sitruunainen kala sopii hyvin makeiden ja yrttisten juuresten kanssa. Vaihtelua saa kun varioi käyttämiään juureksia ja yrttejä.

Bon appétit!

2 kommenttia:

  1. Voih...lohta! Täytyykin pistää miehelle äkkii tekstari, että ostaa :D Ruokapostauksista tulee aina nälkä :D. Juuresranskiksia täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Annina, olet kyllä oikeassa - ruokapostauksista tulee nälkä :D Ja juuresranskikset on ihan mun lemppari, suosittelen <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...