Sivut

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Vihreää: hernepesto-pasta

Talvi on nyt parhaimmillaan (tai pahimmillaan, riippunee näkökulmasta). Kesää kaipaa kuitenkin, ainakin vihreyttä, vaikka talvimaisema onkin nyt kauneimmillaan. Muissakin blogeissa olen huomannut viittauksia kesään! Tässä muutamia kuvia kotoa, jotka inspiroivat kokeilemaan uutta, vihreää ruokaa kesää odotellessa: hernepesto-pastaa.





Hernepesto-pastan alkuperäinen ohje löytyi Maku-lehden uusimmasta numerosta. Muokkasin sitä kuitenkin hieman omaan makuuni sekä opiskelijabudjettiin sopivammaksi.



Hernepestopasta
2:lle

5 dl täysjyväpastaa, esim. fusilli
2/3 pussia (200g) pakasteherneitä
½ dl parmesaania tai pecorinoa raastettuna
½ dl cashew-pähkinöitä

Hernepesto:
1/3 pussia (200g) pakasteherneitä
½ ruukku basilikaa
½ dl cashew-pähkinöitä
½ dl parmesaania tai pecorinoa raastettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
1 (pienehkö) valkosipulinkynsi pilkottuna

1. Sulata herneet siivilässä.
2. Keitä pasta ohjeen mukaan suolavedessä.
3. Samalla kun pasta kiehuu, valmista pesto: Soseuta kaikki muut aineet paitsi valkosipuli tehosekoittimessa, Bamixilla tai vastaavalla. Lisää viimeiseksi valkosipuli ja sekoita.
4. Lisää pastan keittämisen loppuminuuteilla herneet mukaan kattilaan.
5. Valuta pasta ja herneet siivilässä.
6. Sekoita hernepesto pastan joukkoon.
7. Annostele pasta lautasille. Ripottele pinnalle juustoraaste, pähkinöitä sekä basilikan lehtiä koristeeksi.


Täytyy sanoa, että mainiolta maistui! Tätä tulen tekemään toisenkin kerran. Alkuperäisessä ohjeessa oli saksanpähkinöitä, mutta ne olivat tälle opiskelijalle liian kalliita...

Jännittävää vaali-iltaa itse kullekin!

PS. Kävin tänään aamulla kirpparilla reilusta 25 asteen pakkasesta huolimatta: poistuin kirpparilta lompakko tyhjänä ja kangaskassi täynnä. Siitä myöhemmin lisää, oli sen verran hyvät löydöt! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...