Sivut

lauantai 25. helmikuuta 2012

Ylistys appelsiineille ja helppo rahkaherkku

Nyt on appelsiinikausi vielä parhaimmillaan: appelsiinit ovat halpoja ja mehukkaita, ja useimmiten myös makeita.


Teimme eilen äidin kanssa jälkkäriksi tosi hyvää appelsiinirahkaa - reseptin idea oli äidin, mutta vaadin muutamia muutoksia alkuperäiseen suunnitelmaan (kuten kuohukerman ja sokerin lisääminen) ;)


Appelsiinirahka
tosi monelle!

1 prk Valion maustettua sitruunarahkaa
2 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
4 appelsiinia
0,25 dl sokeria

1. Vatkaa kerma ja lisää siihen vaniljasokeri.
2. Sekoita suuressa kulhossa keskenään rahkat sekä kermavaahto.
3. Kuori ja pilko appelsiinit ja lisää ne rahkaan. Sekoita.
4. Maista rahkaa ja lisää halutessasi n. 0,25 dl sokeria. Sekoita.
5. Anna rahkan makujen tasaantua jääkaapissa noin tunnin ajan.
6. Tarjoile!


Tämä on tosi helppo ja nopea jälkkäri ja vielä kaiken lisäksi superhyvää! Annos on tosiaan aivan valtava (meitä oli äiti, sisarukset ja mummokin syömässä, ja rahkaa jäi vielä ylikin), joten jos syöjiä on vähemmän, kannattaa jättää toinen maitorahkapurkki pois sekä puolittaa kerman määrä. Tällöin sokeria ei varmaan tarvitse lisätä, sillä tuo sitruunarahka on itsessään makeaa.

Appelsiineista saa C-vitamiinia, lisäksi ne ovat ihanan värisiä ja makuisia! Sitrushedelmät ovat minulle olennainen osa hedelmäkulhoa, kuten blogin nimestäkin ehkä saattaa arvata...

Aurinkoista loppuviikonloppua!
 

2 kommenttia:

  1. Tää rahka kuulostaa tosi hyvälle! Täytyy testata :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Tosin toi resepti on tosiaan jättikokoinen, kannattaa vähintäänkin puolittaa ellei ole ruokkimassa armeijaa ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...