Sivut

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Ferme les yeux

Bamburätin lisäksi ehdin viime viikolla tuunata yhden tyynyliinan. Monessa blogissa on näkynyt tekniikka, jossa kynsilakanpoistoaineella painetaan tulosteen teksti läpi alla olevaan kankaaseen.

Tältä näytti tylsä, haaleanbeige tyynyliina aluksi:


Kehiin astuivat peilikuvana printattu teksti, kynsilakka ja tekstiilikynä.


Arvasin muiden bloggaajien kokemuksista, ettei printti itsessään tartu kovin hyvin, joten osasin heti alkuun varata myös tekstiilikynän mukaan.


Sitten lotrattiin kynsilakanpoistoaineella ja hinkattiin tekstiä oikein kovasti tyynyliinaa vasten.


Mutta homma ei toiminutkaan ollenkaan! Tämän parempaan en pystynyt. Mieleeni tuli, että laserprintterillä on tietty hankalampi tehdä tätä kuin mustesuihkulla... No, ei auttanut muu kuin tulostaa sama teksti samankokoisena oikein päin ja laittaa se tyynyliinan väliin. Sitten jäljensin tekstin kankaan läpi - siinä olikin aikamoinen homma. Lopputulos on kuitenkin oikein hyvä!


Teksti on ranskalainen aforismi. Ferme les yeux et tu verras. Sulje silmäsi niin näet. Ajattelin, että se sopisi hyvin tyynyliinaan. Fontti on ihan joka Wordista löytyvä French Script.


Tyynyliinasta tuli mielestäni oikein kiva - aika koruton, mutta persoonallinen! Koen myös aforismin itselleni sopivaksi muistutukseksi - lepoa tarvitaan, jotta asiat näkisi paremmin. Ja kuten Pikku Prinssikin tiesi, tärkeimpiä asioita ei näe silmillä.


Vielä kun keksisi jonkun toisen, mutta saman tyylisen aforismin toiseen samanlaiseen tyynyliinaan... Ehkäpä joku kohta Pikku Prinssistä, nyt kun se tuli puheeksi? :)

2 kommenttia:

  1. Ompas kaunis tyyny! Mulla on ollut tarkoitus kokeilla tuota kynsilakanpoistotekniikkaa, joten hyvä tietää että kannattaa varata tussit mukaan. Aforismi sopii tyynyyn hienosti!

    VastaaPoista
  2. Kiitos heikku :) Suosittelen lämpimästi mustesuihkutulostinta laserin sijaan jos haluat tekniikkaa kokeilla - muuten menee kyllä hyvin pitkälti tussittamiseksi!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...