Sivut

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Juhlahetkiä omassa bistrossa

Päätimme eilen juhlistaa tällä viikolla tekemääni päätöstä. Päätökseni oli valita sivistys rahan sijaan: opiskelen ensi kesänä vielä yhden pikku sivuaineen enkä mene kesätöihin, kuten yleensä. Asia oli aika iso päätös ja olen iloinen, että se tuli tehtyä.

Juhlimme päätöstäni omassa pikku keittiöbistrossamme herkkuruualla. Menussa oli sinisimpukoita valkoviini-kermakastikkeessa palsternakalla höystettynä sekä itsetehtyjä rapeita yrttiranskalaisia. Ranskan matkoilla sinisimpukoista & ranskalaisista (moules-frites) on tullut yksi suosikeistamme ja onneksi ateria on helppo valmistaa myös kotona. Teimme ranskiksille superhyvää soosia, joka kelpaisi varmasti belgialaisillekin: kahta sorttia Dijonin sinappia majoneesin kanssa sekaisin. Ai niin, eikä unohdeta aitoa shampanjaa! Jälkiruoka jatkui ranskalaisella bistroteemalla, sillä olin tehnyt aiemmin päivällä suklaamoussea. (Aion myöhemmin tehdä teille kuvitetun ohjeen ranskalaisesta suklaamoussesta, joka on bravuurijälkiruokani.)

Tässä pieni kuvakollaasi eilisillan juhlahetkestä ja sen valmisteluista - itsehän hoidin vain ranskikset uuniin ja keskityin sitten kuvailemaan ;)
Ja tältä näytti kattaus pienessä opiskelija-bistrossamme:


Erityisesti nuo mustavalkoiset, valokuvista (ei omistani tosin) tehdyt ruokalistataulut sopivat hyvin illan teemaan.


Sitten olikin syömisen aika ja kamera laitettiin piiloon. Hyvin syöminen ja juominen on jotenkin meille (minulle ja kanssa-asujalle) se luonnollisin tapa juhlistaa jotakin, eikä aina tarvitse mennä ravintolaan, vaan kotonakin voi saada juhla-aterian aikaan, kuten juuri tuli todistettua. Miten te lukijat juhlistatte elämän pieniä ja suuria asioita? :)

Mukavaa lauantai-iltaa!

2 kommenttia:

  1. Nam, aivan ihanan kuuloisia juhlaherkkuja teillä! :) Onneksi olkoon päätöksen teosta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...