Sivut

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Lettuaamiainen

Luin jokin aika sitten useammastakin blogista rahkaletuista eli syrnikeistä. Niitä piti tietenkin päästä testaamaan sunnuntaiaamiaisella - ja hyvin maistuivat!


Söimme letut mansikoiden, hunajan, teen ja appelsiinimehun kera. Rahka ja kananmunat tekivät letuista täyttäviä, ja taikina oli tosi nopea tehdä. Ainoa ongelmakohta oli lettujen paistaminen, sillä meillä ei ole valurautapannua ja levyn kuumuuden säätely oli vähän ongelmallista (3 oli liian kylmä, 4 liian kuuma).


Ja voi, miten ihminen voi olla onnellinen uusista mukeista! Kävin ostamassa Stockmannin Argos-hallin Iittala-näyttelystä Klaus Haapaniemen Korento-mukit: yhden oranssin, yhden sinisen, kun kerran olivat tarjouksessa. Poikaystävä kysyi eilen illalla, että "no maistuuko se tee paremmalta uudesta mukista". Ehdottomasti! Näillä mukeilla jaksaa kesää odotella :)


Rahkaletut
kahdelle, ohje Kauhaa ja rakkautta -blogista

3 kananmunaa
1 prk rahkaa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl voisulaa

1. Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään.
2. Anna turvota vartin ajan.
3. Paista lettuja voissa, mieluiten valurautapannulla. Älä lämmitä pannua liian kuumaksi, jotta letut ehtivät hyytyä kunnolla.
4. Tarjoile kuumina tai hieman jäähtyneinä esimerkiksi marjojen ja hunajan kanssa.


Leppoisaa sunnuntai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...