Sivut

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

99 - bloggaamisesta

Huh huh. Tämä on 99. postaukseni tämän blogin historiassa. Hurjalta määrältä tuntuu! Nyt seuraa paasausta bloggaamisesta, koska en sitä koskaan aikaisemmin ole tehnyt. Kerron siis kokemuksiani, periaatteitani ja ajatuksiani bloggaamisesta!

// Varoitus: paasaus alkaa //

Aloitin bloggaamisen 5. lokakuuta viime vuoden puolella julkaisemalla vadelma-suklaamuffinsien reseptin. Olin miettinyt blogin aloittamista jo pitkään, enkä oikeastaan tiedä, miksi juuri tuolloin päätin hommaan ryhtyä. En ehkä aluksi ollut aivan tosissani, joten en kirjoittanut mitään mahtavia aloitustekstejä blogin tarkoituksesta tai muusta sellaisesta. Aluksi en päivitellyt kovin tiuhaan, mutta joulukuussa innostuin postaamaan useammin muun muassa siksi, että joulun alla oli aika paljon puuhailua käsitöiden ja leipomisten parissa.


En myöskään kertonut aluksi kenellekään blogin aloittamisesta. Vasta joskus tammikuussa kerroin siskolle, poikaystävälle, äidille ja veljelle harrastuksestani. En edelleenkään ole kertonut asiasta kenellekään muulle. Toki olen tietoinen, että asia varmaan jossain vaiheessa paljastuu kavereilleni tai tutuilleni, mutten halua blogiani heille mainostaa. Varsinkin aluksi oli tärkeää, etten kertonut kenellekään läheiselleni bloggaamisesta, koska halusin ensin muodostaa blogistani sellaisen, millaisen siitä vain itselleni tekisin. Nyt kun minulla on jo tietynlainen tyyli, voisin ehkä kavereillekin kertoa, mutta monet kaverini eivät varsinaisesti blogiskeneä ymmärrä, joten pidän asian mieluummin omana tietonani. Tähän myös menee aika paljon aikaa, enkä halua, että ajankäyttöäni arvostellaan.


Blogista on kuitenkin tullut minulle todella tärkeä itseni toteuttamisen keino! Ideoita postauksiin ja väkertämiseen tulee paljon enemmän kuin mitä ehdin toteuttaa. Olen teininä tykännyt tehdä kotisivuja, maalata ja soittaa - mitään sellaista harrastusta minulla ei vuosiin ole ollut, ja tuntuu, että blogin avulla saan toteutettua tuon luovuuteni purkamisen. Alunperin aloitin blogin kirjoittamisen, koska tajusin muiden blogeja lukiessani, että minähän teen myös tosi paljon juttuja itse! Ajattelin, että tekeminen olisi vielä hauskempaa, jos saisin koota itselleni muistiin kaikki tekeleeni ja samalla jakaa niitä muiden kanssa.


En ole kovin pitkään muiden blogeja seurannut, mutta oman blogin pitämisen myötä siitäkin on tullut tärkeä rentoutumiskeino. On mukavaa aloittaa aamu kupillisella kahvia ja muutaman (heh, tai muutaman kymmenen) uuden postauksen lukemisella tai pitkän opiskelupäivän jälkeen rentoutua iltateen ja blogien maailman parissa. Tykkään myös etsiä uusia kiinnostavia aloittelevia blogeja ja seurata, miten ne kehittyvät. Todella monesta lukemastani blogista saan myös paljon energiaa ja piristystä päivääni ihanilla kuvilla ja positiivisilla sanoilla!


Kasvojani en ainakaan tällä hetkellä halua julkaista blogissani - enhän ole kertonut harrastuksestani ystävilleni, joten en myöskään halua tuntemattomien tunnistavan minua. Myös tuleva työni vaikuttaa siihen, että joudun miettimään aika tarkkaan, mitä nettiin itsestäni laitan. Todennäköisesti joku kuitenkin joskus tulee minut tunnistamaan, eipä sille mitään mahda. En kuitenkaan halua itse sitä edistää.


Mitä blogin tulevaisuuteen tulee, siitä en paljoa osaa sanoa. Teen tätä niin kauan kuin hyvältä tuntuu ja sillä tavalla, että tämä on minulle mukava eikä stressaava harrastus. Ainakin tällä hetkellä luovuuden purkaminen tätä reittiä tuntuu oikein hyvältä. Bloggaamisessa on myös vuorovaikutuksellinen puoli, josta pidän todella paljon. Itsekin olen oman blogini myötä alkanut kommentoida muiden blogeja, kun olen huomannut miten paljon kommenteista ilahtuu! Summa summarum: toivon blogini antavan samanlaista hyvää mieltä ja kivoja ideoita, mitä itse olen muista blogeista saanut.

// Paasaus päättyy //

Siinä siis ajatuksiani bloggaamisesta! Kuvituksena valokuvia ja muistoja viime kesiltä. Laitoin niihin tuon blogini osoitteen, kun nykyään ei tiedä, mihin kaikkeen (esim. Pinterest) kuvia käytetään luvatta.

Pysykää kanavalla! Seuraavassa postauksessa luvassa ARVONTA!

***
Ai niin, myytäviä koruja koskeva tiedotus:
Minulle on viime päivinä tullut aika paljon korukyselyjä - siksi tällä hetkellä Myytävänä-sivu on aika tyhjä. Tarkoituksena on tehdä lisää koruja tilaukseen viikonlopun aikana. Jos siis sinä haluaisit tilata jonkun korun, nyt olisi hyvä aika tilata, niin tekisin kaikki korut kerralla! :) Mallia voi katsoa Myytävänä-sivulta, mutta omiakin toiveita saa esittää!

2 kommenttia:

  1. Wow. // Paasaus // kuulosti niiiiiiiin tutulta, lähes siltä, kuin olisi omista sormista peräisin, allekirjoitan melkein kaiken! :)

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla, että samoilla linjoilla mennään sielläkin päässä! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...