Sivut

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Ginger & Honey

Viime päivinä on ollut veto poissa.


Tuntuu siltä, että flunssa yrittää iskeä. Juuri pääsiäisen alla! Ei sovi suunnitelmiin.


Flunssan torjuntaan olen käyttänyt James Duken suosittelemia parantavia ruokia (Parantavien ruokien opas, Otava). Sain parantavista ruuista kertovan opuksen mummoltani, ja sitä on ollut mielenkiintoista lukea. Kirjassa on kerrottu, mitkä ruoka-aineet ovat kaikkein monipuolisimpia terveyden ylläpitämisen kannalta (granaattiomena on kuulemma numero yksi!). Lisäksi kirjassa on lista erilaisista vaivoista, ja kutakin vaivaa helpottavia ruoka-ainesuosituksia. Itse olen kokenut inkiväärin kaikkein helpoimmaksi käyttää tehoruoka-aineiden listalta. Inkiväärin ja hunajan avulla olen (ainakin tähän saakka) saanut flunssan aina pakenemaan, kun tilanne on alkanut näyttää uhkaavalta!


En tietenkään usko, että kaikki vaivat voidaan parantaa ruoka-aineilla, mutta mitä haittaa on kokeilla ennen lääkekaapille menemistä luonnon omia tehoaineita? Luonnon "lääkkeillä" on pitkä historia tautien torjumisessa. Itselläni inkivääri on auttanut juuri flunssan ennaltaehkäisyyn sekä yllätyksekseni tehokkaasti myös pahoinvointiin. Duken mukaan inkivääri auttaa myös kiputiloihin. Helpointa on viipaloida tuoretta inkivääriä kuumaan veteen ja nauttia se vaikkapa hunajan (ja halutessasi yrttien) kanssa.


Itse lisään lähes aina teetä juodessani teepussin tai -lehtien kanssa 3 tuoretta inkiväärin palaa kuumaan veteen mukaan hautumaan. Jos kurkku on kipeä, kannattaa teehen lisätä hunajaa ja sitruunamehua. Pahoinvointiin suosittelen hauduttamaan kuumassa vedessä useita minuutteja inkiväärinpaloja ja lisäämään sen jälkeen hunajaa.


Jos siellä ruudun toisella puolellakin on puolikuntoisia, suosittelen lämpimästi kokeilemaan inkiväärin ja hunajan parantavaa yhdistelmää! Makukaan ei ole hassumpi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...