Sivut

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Kaksi sitruunaista jälkkäriä

Lupailin eilen maailman helpoimman jälkkärin reseptiä. Sen lisäksi annan toisenkin jälkkärin reseptin. Jälkkärit ovat aika samantyylisiä, joten näistä voi valita mieleisensä tai sen, johon kotoa löytyy ainekset. Molemmat ovat erittäin helppoja toteuttaa! Bonusreseptinä marenki, sillä laitoin sitä molempiin jälkiruokiin. Sen voi kuitenkin halutessaan korvata kekseillä. Pitemmittä puheitta, asiaan.



Superhelppo jälkiruoka: lemon posset
2 annosta

2 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl sitruunan mehua
(marenkia/keksejä)
(marjoja)

1. Keitä kuohukermaa ja sokeria kattilassa muutaman minuutin ajan, koko ajan sekoittaen.
2. Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunan mehu.
3. Maista, lisää tarvittaessa sitruunaa tai sokeria.
4. Kaada seos kahteen lasiin ja peitä tuorekelmulla.
5. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 ½ tuntia, mieluiten jopa yön yli.
6. Tarjoa sellaisenaan tai keksinmurujen, marengin ja/tai marjojen kanssa.


Ohje on Glorian Ruoka & Viini -lehdestä (2/2012). Kannattaa tosiaan antaa possetin hyytyä tarpeeksi pitkään tarpeeksi kylmässä, muuta epäonnistumisen vaaraa tässä ei ole. Helppo jälkkäri illalliselle, koska se täytyy valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.


Tuulin marenki-sitruunaherkku
kaksi annosta

1 prk maustettua sitruunarahkaa (Valio)
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
marenkeja (tai keksejä)
(pakaste)vadelmia

1. Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon sitruunarahka ja sekoita hyvin.
3. Murustele marenkia (tai keksejä) kahden jälkiruokakulhon pohjalle, lisää sen jälkeen rahkavaahtoa ja vadelmia.
4. Tee toinen samanlainen kerros marenkimurusta, rahkavaahdosta ja vadelmista.
5. Tarjoa heti.


Tämä toinen sitruunajälkkäri on itse soveltamani, muistuttaa vähän pavlovaa. Tein sen  kotoa löytyneistä ylijäämätarvikkeista. Marengin olin tehnyt edellisenä päivänä, koska hollandaise-kastikkeen tekemisestä oli jäänyt kaksi valkuaista yli. Tämäkin jälkkäri osoittautui todella herkulliseksi!


Marengit

2 kananmunanvalkuaista
8 rkl sokeria

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
2. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan, edelleen vaahtoa vatkaten.
3. Annostele marengit joko lusikalla tai pursottimella leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle.
4. Kuivaa marenkeja 75-100 -asteisessa uunissa 1 ½ - 2 tunnin ajan.


En ole aivan varma siitä, miten kauan marengit säilyvät, mutta luulisin, että ainakin joitakin päiviä. Itse en välitä erityisemmin marengeista, mutta kun valkuaiset piti johonkin käyttää, ei tullut muuta mieleen. Onneksi ne sopivat hyvin noihin tekemiini sitruunajälkiruokiin!


Muissa uutisissa: olen tänään operoinut viherkasvien multienvaihdon sekä siementen istuttamisen parissa, siinä olikin enemmän hommaa kuin olin ajatellut. Urakan jälkeen on mukava viettää loppuilta sohvan nurkassa blogien, elokuvan ja kylmän juoman kera! Huomenna lisää viherpeukalointiprojekteistani.

Ihanaa lauantai-iltaa!

2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja reseptejä, parasta on niiden helppous. Laitan reseptipankkiin ja kokeilen mahdollisimman pian! Marengit on hienon näköisiä koristeeksi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sini! Joo helppoja ovat, se on varmaa :) Totta, marenkeja voi hyvin käyttää koristeina eri jälkkäreissä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...