Sivut

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Ravintolassa: Kuurna

Kävimme poikaystävän kanssa jokin aika sitten meille entuudestaan tuntemattomassa ravintola Kuurnassa syömässä. Ajattelin jakaa muutamia kokemuksia Kuurnasta teidän kanssa, jos joku sattuu pähkäilemään Helsingin ravintoloiden kanssa. Huom! En ole mikään ravintolakriitikko, enkä haluaisi tätä tekstiä varsinaisesti arvosteluksi kutsua. Minulla ja poikaystävällä on tapana lukea paljon ravintola-arvosteluja ja vertailla omia kokemuksiamme ihan huvin vuoksi - kirjoitan siis oman kokemukseni pohjalta siksi, että minusta se on mukavaa, ja ehkä joku teistä lukijoista kokisi saavansa jotain irti minun näkemyksestäni.


Kuurna on siitä mahtava ravintola, että menu on lyhyt (3 vaihtoehtoa kullekin ruokalajille) ja vaihtuu viikottain. Vertaan usein suomalaisia ravintoloita ranskalaisiin, ja tässä suhteessa Kuurna on ranskalaistyylinen - parhaat ravintolat, joissa olen Ranskassa syönyt, ovat olleet pieniä ja niiden menut lyhyitä ja jopa päivittäin vaihtuvia.


Ruokalistaa katsellessamme söimme pöytään katettuja aivan uunituoreita sämpylöitä, jotka olivat niiiin hyviä! Ja siemailimme kuohuviiniä :)


Alkupalaksi söin kurpitsamykyjä ja savoijinkaalia. Ai että oli herkullista! Rakastan kaalia ruuassa ja kurpitsamykyt olivat pehmeitä ja kermaisia. Poikaystävä söi savustettua silakkaa.


Pääruuaksi otin kuhaa ja spelttirisottoa, poikaystävä possunposkea. Molemmat annokset olivat maistuvia, mutteivät mitään erityisen mieleenpainuvia. Oma kala-annokseni olisi mielestäni kaivannut jotain kastiketta maun ja kosteuden lisäämiseksi.Jälkiruuaksi otimme suklaakakkua cointreau-vaahdolla sekä karamellivanukasta, joka oli tehty kyytönmaidosta. Itselleni suklaakakku oli turhan suklainen (olen tässä asiassa aika hankala miellyttää - pitää olla suklainen muttei liian suklainen), mutta karamellivanukas oli tosi hyvää - pehmeää eikä liian makeaa. (Meillä on tosiaan tapana ottaa ravintolassa käydessämme eri ruokalajeja, jos mahdollista, ja sitten maistelemme kummankin annoksia.)


Ravintolan sisustus on tosi kiva, heti tuli mieleen ranskalaiset ravintolat. Palvelukin oli ystävällistä. Viinivalinnoissa olin vähän eri mieltä tarjoilijan kanssa, mutta se nyt on aika pitkälti makuasia, ja sain itse tehdä päätöksen maistelun jälkeen.

Kuurnassa on kaksi kattausta (18:00 ja 20:30) ja pöytä pitää varata etukäteen, koska ravintola on niin pieni. Minusta hinta-laatu-suhde oli erittäin kohdallaan: kaksi ruokalajia 33e ja kolme 39e. Totta kai se on paljon opiskelijalle (onneksi en ollut maksamassa tällä kertaa...), mutta Helsingin ravintoloiden hintatasoon verrattuna Kuurna on sopuhintainen ja laadukas paikka! Suosittelen - laadukasta bistrotyylistä ruokaa, kuitenkin jokaisessa annoksessa on joku pieni twisti ja kauden vihanneksia hyödynnetään mukavasti.


Ai niin. Pakko arvostaa tuoreita kukkia vessassa!

Olisi mukava kuulla, kiinnostaako teitä ollenkaan tällaiset ravintolahöpinät vai jätänkö ne ihan omaan tietooni. Jännittää kirjoittaa tällainen erityylinen teksti, palautetta saa antaa! Kiitos ja kumarrus.

2 kommenttia:

  1. Ravintolahöpinät kiinnostavat kyllä. Minusta on mukava sekä kuulla kommentteja ja vinkkejä missä ravintoloissa kannattaa käydä, mutta myös tehdä nojatuolimatkoja eri ravintoloihin. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Ginger! Jos vastustusta ei kuulu, näitä on luvassa lisää myöhemminkin :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...