Sivut

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Viherpeukalointia

Kuten aiemmin kerroin, olin viikonloppuna ahkera puutarhuri ja vaihdoin viherkasvien mullat ja laitoin muutamia uusia kasveja alulle. Nyt hieman kuvia työni tuloksista!


Jukkapalmun poikaset pääsivät ruukkuihin. Ensin ne olivat tietenkin olleet vesilaseissa juuria kasvattamassa. Nämä ovat peräisin jukkapalmusta, jonka jouduin surullisin mielin päästämään tuskistaan jokin aika sitten. Olin saanut palmun 15-vuotislahjaksi, joten oli sillä jo ikää! Onneksi nämä pikkuiset jatkavat minulle rakkaan kasvin sukua.


Keltaisen ruukun asukki tosin ei jää minun huomaani, vaan vien sen ensi viikonloppuna ystävälleni tuparilahjaksi. Ruskean ruukun jukka etsii vielä vakituista paikkaa kodissamme.


Tikapuupalmu pääsi suurempaan ruukkuun.


Orkideakin sai uudet mullat. Oikeastaan orkidean multia ei pitäsi vaihtaa kukinta- vaan lepovaiheessa, mutta tämä yksilö kukkii niin reippaasti sato toisensa jälkeen, ettei oikein ollut muuta vaihtoehtoa kuin vaihtaa mullat kukintavaiheessa. Toivottavasti se ei järkyttynyt kovasti operaatiosta.


Sitten uusien kasvien alkuihin. Olin ostanut Ikeasta Örtig-setin, jossa oli kaikki tarvittava basilikan, timjamin ja korianterin kasvattamiseen. Kasvualusta oli jännä - se turposi sekunneissa varmaan nelinkertaiseksi, kun sen päälle laittoi vettä! Eräänlaista turpoavaa multaa siis.


Suhtaudun hieman epäilevästi Ikean kasveihin, koska esimerkiksi sieltä ostamani perunanarsissi kuihtui puolet nopeammin kuin kukkakaupasta ostamani yksilö. Vihreät kasvatuspurkit ovat kuitenkin söpöt! Ja jos viljely ei onnistu, aina voi ostaa valmiit taimet ja istuttaa ne parvekkeelle, kun sää antaa myöten.


Myös poikaystäväni osallistui operaatioon. Hän mm. istutti chilejä maitopurkkeihin. Todella jännittävää nähdä, kasvaako sieltä jotain... Olisi kyllä kiva syödä itse kasvatettuja chilejä!


Rosmariinipuu pääsi omaan ruukkuunsa odottamaan parvekkeelle pääsyä. Sitä olemmekin jo hyödyntäneet harva se päivä ruuanlaitossa.

Joko te olette laittaneet siemenet itämään? Tämä on ensimmäinen kerta, kun yritän kasvattaa jotain siemestä saakka - toivottavasti tähtien asennot ovat sillä mallilla, että projekti onnistuu! Ainakin jännitystä riittää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...