Sivut

perjantai 18. toukokuuta 2012

Kesähaaste

Lempi-blogin Sini haastoi minut kertomaan 11 kesämuistoa tai -suunnitelmaa - mikäs sen hauskempaa kuin suunnitella tulevaa kesää (ja sitä olen itseasiassa jo kaverin kanssa muistikirjaan tehnytkin), joten otan ehdottomasti haasteen vastaan! Apuna sai käyttää kuvia, ja pelkkä teksti olisikin tylsä :)


1. Sivuaine
Ensimmäiseksi isoin suunnitelma. En tosiaan ole tänä kesänä töissä (woohoo!), vaan opiskelen vielä yhden (mielenkiintoisen!) sivuaineen. Tämä tietysti vaikuttaa aika ratkaisevasti rahatilanteeseeni, mutta en anna sen häiritä kesäsuunnitelmiani, sillä myös pienellä rahalla tai täysin ilmaiseksikin voi tehdä monia kesäjuttuja.

2. Kolmen viikon loma!!
Olen viimeksi pitänyt kesälomaa ennen yliopistoon menemistä, eli mooonta vuotta sitten. Tänä kesänä pidänkin ihan oikean, kolmen viikon kesäloman! Olen siis suunnitellut opintoni sekä satunnaiset pikkutyöt sillä lailla, että saan kolmen viikon vapaan ilman mitään velvollisuuksia.

3. Minimatkat
Suunnitteilla on sekä poikaystävän kanssa pienimuotoista reissaamista (toivottavasti Turkuun ja Ahvenanmaalle) että Tukholman-risteilyä siskon ja kavereiden kanssa.


4. Mökkeily
Mitä olisi kesä ilman mökkeilyä? Varsinkin nyt kun en pääse mummon siirtolapuutarhamökille, muiden mökkien tärkeys korostuu. Loman ansiosta tarkoituksena on mennä poikaystävän kanssa vanhempien mökille, kerrankin pitemmäksi aikaa kuin vain muutamaksi päiväksi. Lisäksi kavereiden (vanhempien) mökkejä olisi tarkoitus valloittaa sekä lähellä että vähän kauempana.


 5. Piknikit
Piknikit kuuluvat kesään yhtä olennaisesti kuin jäätelö, terassit ja aurinko. Olemme korkanneet jo pre-piknikkauden sisätiloissa, vielä pitäisi ulkokausi avata mahdollisimman pian. Eväät piknikillä vaihtelevat, mutta perinteisiksi ovat muodostuneet viinirypäleet, keksit ja viini.

6. Kirpputorit
Kesällä on mahtavaa mennä sunnuntaina anivarhain tekemään löytöjä Valtterin kirppikselle. Myös omaa roinaa olen myymään menossa lähiaikoina! Olisi myös kiva reissujen yhteydessä käydä muiden kaupunkien kirppiksillä.


7. Kesäruoka ja -juoma
Grillaaminen, tuoreet marjat, jäätelö, roséviini, salaatit, uudet perunat, itse poimitut kantarellit. Kesällä syödään tuoreita herkkuja ja on mukavaa, että kokkaaminenkin vaihtelee vähän vuodenajan mukaan. Yksi kaverin kanssa suunnitelluista jutuista on myös yhteinen viikonloppubrunssi jossain mukavassa kahvilassa.


8. Luonnosta nauttiminen
En tiedä mitään ihanampaa kuin raikkaat, varhaiset kesäaamut, jotka saa viettää luonnosta nauttien, lintujen laulua kuunnellen. Muutenkin kesän vihreydestä saa todella paljon voimaa! Rakastan erityisesti järvi- ja merimaisemaa. Kesän valoisuuskin tuo ihan erilaisen näkökulman luonnosta nauttimiselle. Mökkireissujen olennainen osa on juuri luonnonhelmassa oleskelu.

9. Rentoilu
Aion ehdottomasti yrittää ottaa mahdollisimman rennosti kesällä! Olen hikoillut opintojen kanssa koko lukuvuoden, kesällä aion keskittyä muuhunkin: rannalla lueskeluun, (toivottavasti) meressä ja järvessä uimiseen, kavereiden kanssa jäätelön syömiseen, valokuvaukseen, käsitöihin, mummon kanssa jutusteluun ja muuhun, mistä pidän.


10. Ystävien kanssa oleilu
Haluan ehdottomasti viettää paljon aikaa ystävien kanssa, mahdollisimman rennoissa merkeissä: Regatta-kahvilassa istuskellen ja merta katsellen, piknikeillä maailmaa parannellen, kirpputoreja koluten ja mökkejä valloittaen. Kesä ilman ystäviä olisi paljon huonompi kesä!

11. Kodin järjestely
Hah, tämä viimeinen suunnitelma on kyllä ihan tylsä :D Mutta kotimme on ajautunut kovin roinaiseen kuntoon, kun olen ollut koko kouluvuoden ihan kiinni opinnoissani. Aion vakaasti siivota kaappeja ja laatikoita, päästä eroon turhista kamoista, pestä lattiat ja ikkunat ja muutenkin pitää parempaa huolta kodista. (Toivon vakaasti, että suunnitelma pitää nyt kun sen tänne olen kirjoittanut....) Myös parveke pitää mahdollisimman pian laittaa kesäkuntoon!


Siinäpä niitä olikin. Huomaan, että monet suunnitelmistani menevät vähän toistensa kanssa päällekkäin. Tämä oli nyt tällainen vähän yleisempi lista, muistikirjassani on konkreettisempia suunnitelmia (joita muutamassa kuvassa näkyikin). Onpa kivaa, että kesä tulee! Vielä ei niin kesäiseltä ole tuntunut, kun lämpötila on heilunut alle kymmenessä asteessa. Mutta eiköhän se pian lämpene :)

Tätä kivaa haastetta saa vapaasti levittää ja ottaa vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...