Sivut

perjantai 25. toukokuuta 2012

Parvekehommia

Kuten jo kerroinkin, olen viime päivinä laitellut parveketta kesäkuntoon. Ei se vielä ihan valmis ole, mutta melkein kaikki kasvit on hankittu ja istutettu. Seuraa siis pieni esittelykierros pienessä parvekepuutarhassani!


Parvekkeen laitto alkoi maanantaina, kun kävin mummon kanssa torilla ostamassa hänen parvekkeelleen amppelimansikan, -tomaatin ja muutaman muun kasvin. Mummo osti sitten minullekin mansikan parvekkeelle, jee! En olekaan ennen kokeillut mansikanviljelyä parvekkeella. Amppeli hakee vielä paikkaansa, tällä hetkellä se paistattelee parveketuolilla auringossa.


Toivottavasti saan mansikkasatoa - ainakin kukkia on!


Mummo osti itselleen ja minulle myös köynnöskrassia - sekin meidän parvekkeella uusi tuttavuus. Laitoin könnöskrassin lumihiutaleen kanssa isoon ruukkuun yhteen nurkkaan ja lisäksi tökkäsin ruukkuun ristikon, jota pitkin krassi saa kiivetä. Toivottavasti se kasvaa oikein isoksi ja tuuheaksi!


Lumihiutaleen pitäisi viihtyä aurinkoisella parvekkeellamme, ja mielestäni se on tosi söpön näköinen


Lumihiutaleen ja köynnöskrassin viereen pääsi verenpisara, joka meillä oli viimekin vuonna parvekkeella. Se kukki todella pitkälle syksyyn, katsotaan miten tänä vuonna käy.


Seuraavana rivistössä on rosmariinipuu ja lyhdyt. Lyhtyjä tuskin tarvitsee ennen elokuuta, mutta ovat ne mukava koriste näin kesäaikaankin.

Ehkä huomasittekin jo kuvista, mitä parvekkeellamme on koristeena: mummon maalaamia leppiksiä sekä mummon siirtolapuutarhatontilta mukaan otettuja sileitä kiviä. Ne muistuttavat minua mummon entisestä siirtolapuutarhamökistä, missä leppiksiä oli vähän joka puolella.


Mansikoitakin mummo on maalaillut.


Parvekkeen kaiteella on laatikossa murattirivistö, jokavuotinen vakioparvekekasvimme.

Toisessa kulmassa parveketta on yrttitarha ihanassa sinisessä ruukussa. Ruohosipulin ja timjamin ostin tänään Hakaniemen torilta, hyvin heiveröinen basilika ja vähän paremmin kasvanut korianteri ovat itse siemenistä asti kasvatettuja (ensimmäistä kertaa!).


Toisella puolen parveketta on Kekkilän kasvualusta, johon laitoin tomaatit kasvamaan. Kaksi tomaateista on valmiiksi isoina ostettuja, niiden kirsikkatomaatit on jo syöty. Keskellä oleva tomaatintaimi saatiin poikaystävän vanhemmilta. Kasvualusta ei ole erityisen kaunis katsella, mutta todella kätevä istutuksessa! Katsotaan, jos saisin kehiteltyä jotakin ruman muovin päälle.


Onneksi tomaateissa on jo uusia kukkia...


...ja pienen pieniä vihreitä kirsikkatomaatteja jo tulossa!


Uskolliset pinkit kastelukannuni - vasemmanpuoleisen minulle osti poikaystävä, oikeanpuoleisen otin mummon mökiltä muuton yhteydessä, koska se on Kastelukannu, jolla kastelin pienenä kukkia.


Poikaystävän vanhemmilta saatu paprikantaimi pitäisi vielä jonnekin istuttaa.


Muuten parveke alkaa olla aika lailla kunnossa.


Ihanaa, kun vihdoin parvekkeella on vihreää ja minulle vähän hoivailtavaa.
Vaikka yrttiruukku oikeassa kulmassa näyttää vähän yksinäiseltä... Pitäisiköhän vielä kuitenkin ostaa isompi basilika ja laittaa sekin omaan ruukkuunsa?

Huh, tulipa pitkä postaus, toivottavasti ette kuolleet tylsyyteen jos tänne asti selvisitte! Miltäs teidän parvekkeilla näyttää? Mitä kukkia/kasveja yleensä laitatte, onko kestosuosikkeja tai uusia kokeiluja? :)

ps. Parvekkeellamme on myös pöytä, grilli ja kaksi tuolia, mutta ne ovat siitepölykerroksen peitossa eivätkä kovin kuvauksellisia, joten säästin teidät niiden näkemiseltä. ;)

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!! Sormia alkoi jo syyhyttää multaan pääsy, oma parveke on ihan alkutekijöissään. Kasvisi ovat mukavasti tuulelta suojassa, mutta saavat kuitenkin hyvin valoa. Kunhan kesä etenee, parvekkeestanne tulee todellinen viherhuone:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu tuulelta ovat suojassa, mutta sateelta eivät niinkään, toivottavasti ei tule mitään megamyrskyjä. Ja aurinko porottaa parvekkeelle heinäkuussa vähän turhankin kovasti, joten kastelua ei saa unohtaa (siksi on tuplakastelukannut)! Tykkään laittaa kasveja vähän näkösuojaksi kun on noi lasiseinät :)

   Poista
 2. Oi, miten kivoja kuvia! Parvekkeellasi on vaikka mitä ihanaa, aika paljon samaa olen haaveillut laittavani omallekin parvekkeelle kunhan päästään muuttamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ginger :) Olisi hauska nähdä kuvia omasta parvekkeestasikin kunhan se valmistuu! :)

   Poista
 3. Oho, onpas sulla kasveja! ("Asumme viidakossa!") Vähän mummon mökin korviketta.. :) Pystyyks teiän parvekkeella muuten ottaa aurinkoa? Mä tuun joku päivä teiän luo terdeilemään hehe.

  PS. Kastelukannu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on "elämme - viidakossa!" Juu mummon mökin korviketta tässä selvästi on kyllä haettu :') Ja kyllä voi ottaa aurinkoa, paistaa klo 12 iltamyöhään asti, että tervetuloa!

   Poista
 4. Kertakaikkiaan ihania kasvivalintoja! :---)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...