Sivut

torstai 10. toukokuuta 2012

Ravintolassa: La Table

Olimme huhtikuun puolella juhlimassa poikaystävän synttäreitä ravintolassa, jossa hän oli halunnut käydä jo pitkän aikaa. Kamera oli mukana, joten voisin kertoa paikasta teillekin! Kyseessä Lönnrotinkadulla sijaitseva La Table, joka on saanut Michelin-oppaassakin maininnan.

Kuva: La Table

Nimensä La Table on saanut Helsingin Sanomissakin ilmestyneestä ravintola-aiheisesta La Table -sarjakuvasta. Niinpä ravintolan seiniä koristavat suuret sarjakuvat.


La Tablessa tarjoillaan laadukasta ranskalaista ruokaa erittäin sopivaan hintaan. Kolmen ruokalajin illallinen irtoaa 39 eurolla eli samaan hintaan kuin Kuurnassa, josta aiemmin kirjoitin. Annokset eivät ole mitään pikkupiperryksiä, vaan kunnollisen kokoisia, ja erityisesti kunnollisen makuisia.


Menu on lyhyt, kuten ranskalaisissa ravintoloissa yleensäkin. Alkuruuaksi valitsin gazpachokeittoa katkaravuilla. (Huom! Ravintolan menu on jo muuttunut, joten joudun muistelemaan annosten nimet - niinpä ne ovat vähän sinne päin, niin kuin itse ne muistan.) Herkullista oli sekä suulle että silmille! Ihanan värikäs annos. Poikaystävän tonnikala-annos se vasta veikin kielen mennessään - paras alkuruoka jota olen aikoihin maistanut. (Pitikin mennä valitsemaan gazpacho eikä tonnikala! Vaikka tonnikala onkin hieman epäeettinen ruokavalinta.)


Alkuruuan ja pääruuan kera tarjoiltiin todella maukkaita pikku leipäsiä, joita oli kahta sorttia: speltti- ja ankanrasvasämpylöitä. Tuo ankanrasvasämpylä kuulostaa aika karulta, mutta se oli kyllä jotain aivan omaa luokkaansa sämpylöiden kastissa: mehevää, mutta rapeaa. En itse tekisi, mutta en voinut syömättäkään jättää kun se kerran tarjolla oli!


Pääruuaksi valitsin haukimureketta, parsaa ja mereneläväkastiketta. En käsitä, miten hauesta oli saatu niin uskomattoman tasalaatuinen mureke! Varsinkin kastike oli hyvää, todella hyvä meren maku. Annoksen päällä oli perunasipsejä tuomassa rapeutta. Mainio annos! Poikaystäväkin piti omasta annoksestaan, vasikanposkesta.


Vaan mikä ihana annos jälkiruokana odottikaan - todellinen grande finale. Muistaakseni tämä oli ruokalistassa nimellä valkosuklaa-brownie, raparperiä ja limesorbettia, tai jotakin sinne päin (lisänä myös pistaasipähkinöitä ja marenkia). Epäilin valita annosta, koska en pidä valkosuklaasta, mutta huoleni häipyi kun maistoin annosta - aivan suussasulavaa! Epäilemättä paras jälkiruoka pitkiin aikoihin ravintolassa. Oli raikkautta, makeutta, pehmeyttä, rapeutta, kesän makuja - aivan täydellinen jälkiruoka makuuni. Nytkin vesi nousee kielelle kun tuota kuvaa katselen!

Kuva: La Table

Mitä muuta voin siis sanoa, kuin että suosittelen kyseistä ravintolaa erittäin lämpimästi! Hinta-laatu-suhde on enemmän kuin kohdallaan, ruoka todella tasokasta ja palvelu ystävällistä. Ainoa oma miinukseni tulee hyvin kalliista viinistä (mutta se nyt oli odotettavissa) sekä omasta mielestäni hieman kolkosta sisustuksesta (valtavat ikkunat, jotka antavat aika karulle kadulle). Tässä ravintolassa haluan syödä toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...