Sivut

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Viikon väriterapia 2


Ohhoh, meinasi jäädä viikon väriterapia välistä! On ollut niin kiire viikko, etten ole oikein ehtinyt blogimaailmassa aikaa viettää.

Keksin kuitenkin äsken nopean pikku väriprojektin ja toteutin sen. Tai no itse asiassa ideahan ei todellakaan ole alunperin minun, tätä on nähty ties mistä lähtien sisustuslehdissä ja -blogeissa. Mutta minä otin asiaan väriterapeuttisen lähestymistavan, koska sisustamisesta en kyllä jotenkin meidän kodin kohdalla voi puhua (sen takia tunnisteenakin on koti eikä sisustus). Kyseessä siis kirjojen järjestely väreittäin!

Lähtötilanne olohuoneen kahdella ylimmäisellä hyllyllä oli tämä (kirjahyllyn alaosassa ei kirjoja edes ole):


Ylemmällä hyllyllä lähinnä poikaystävän kirjoja, alemmalla hyllyllä meidän molempien keittokirjat. Sitten vain järjestelemään!


En sekoittanut keittokirjoja muiden kirjojen kanssa keskenään, vaan järjestin hyllyn kerrallaan. Järjestely oli ihan oikeasti terapeuttista! Sitä keskittyy vain väreihin, ei kirjojen muihin ominaisuuksiin ja miettii, miten värit saisi parhaiten järjestettyä jonkinlaiseen värijatkumoon.
Tämä nyt oli hyvin vaatimaton pieni väriprojekti, mutta kuvitelkaapa, miltä idea näyttäisi oikein isossa kirjahyllyssä...

Kuva täältä.

Kuva täältä. Huomatkaa söpö mopsi sohvalla!

Aika näyttäviä, eikö! Mutta voi värikkäillä kirjoilla sisustaa pienemmässäkin mittakaavassa:

Kuvat täältä.
Kuva täältä.

Kuva täältä.
Kuva täältä.

No niin, eiköhän siinä ollut väriterapiaa yhdelle kertaa! Innostuiko joku kirjojen värien hyödyntämiseen sisustuksessa? :)

4 kommenttia:

 1. Minulla ei ole enää aikoihin ollut kirjahyllyä. Lukemiseni tapahtuu pääasiassa pokkareista, koska käsilaukussa ei jaksa kantaa mukanaan mitään tiiliskiviä. Niinpä ne eivät myöskään ole mitään sisustuselementtejä. Kirjahylly olisi meillä vain yksi taso lisää, jonne laskea tavaroita, joten ei kiitos.

  Mielelläni kyllä katselisin tuollaista värien mukaan järjestettyä. Juuri tänään luin jotain Divaanin vanhaa numeroa, jossa toimittaja oli järjestänyt värien mukaan ja saanut kauheasti kommenttia kylässä kävijoiltä, eikä ilmeisesti millään mairittelevalla tavalla, koska hänelle oli ilmeisesti jäänyt se tunne, että häntä pidettiin pinnallisena, kun on mennyt moisen tekemään. Aika huvittavaa minusta!

  Pitäisiköhän järjestellä CD hylly värin mukaan. Sisko aina kettuili minulle, kun teininä CD:ni olivat aakkosjärjestyksessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi, Mervi!

   Olet siis matkalla lukija, minä taas luen aina iltaisin ennen nukkumaan menemistä eli kovakantisetkin kirjat käyvät :) Ja ihan totta, kirjahylly on yksi taso johon laskea kaikenlaista roinaa, sen takia kuvissa ei näkynyt kuin nuo 2 ylintä hyllyä :D

   Aika hassu tuo Divaanin juttu! Mitä pinnallista siinä on, että pitää kotinsa järjestyksessä? Siinä tapauksessa mikä tahansa kodin järjestys tai hankinta joka ei perustu puhtaaseen käytännöllisyyteen olisi pinnallisuutta (esim. kukat!).

   Minäkin itse asiassa mietin CD-hyllyn järjestämistä värin mukaan, mutta en sitten hennonnut, kun minulla on niin paljon CDitä etten sitten ikinä löytäisi sitä mitä haluan kuunnella! (Tällä hetkellä ne ovat omissa "kategorioissaan" hyllyittäin.) Ja aakkosjärjestys onkin kätevä CDillä :)

   Poista
 2. Mukava postaus! Nuo väreittäin järjestetyt kirjahyllyt ovat kyllä hienoja. Olen ollut aiemmin kirjojen aakkostaja, mutta viime syksynä innostuin hienojen sisustuskuvien inspiroimana järjestämään kirjahyllymme värien mukaan. Tosin ihan yhtä tyylikästä lopputulosta kuin noissa kuvissa en kotioloissa saanut aikaan. :) Kirjat ovat muutenkin mukava sisustuselementti, tuovat tosiaan kivasti väriä ja usein sisustuskuvat, joissa on esillä kirjoja, ovat myös niitä kodikkaimman näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ginger! Kotioloissa harvoin pääsee sisustuslehtien tasolle, mutta ainakin inspiraatiota ja ideoita voi niistä ottaa :) Minustakin kirjat tuovat kodikkuutta sisustukseen!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...