Sivut

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Loma! ...ja mangokakku

Nyt se alkaa! Ensimmäinen kesäloma viiteen vuoteen.




Kurvasimme poikaystävän tänään kotiin saadulla uudella autolla hakemaan cavaa ja juhlistimme uutta autoa ja kesälomani alkamista eilisillä, veljen 18-vuotisjuhlilta jääneillä kakkurääppeillä sekä lasillisilla kuohuvaa. Good Wifen 3. kausikin alkoi juuri sopivasti!

Jottei tästä tulisi turha täytepostaus, jaan todella hyvän mango-juustokakun reseptin kanssanne. Alkuperäinen resepti on Hesarista, mutta anoppikokelaani on hieman muokannut reseptiä. Tässä se tulee, suosittelen lämpimästi kesän juhliin!


Mango-juustokakku

Pohja:
3 dl Digestive-muruja
75 g sulatettua voita

Täyte:
8 liivatelehteä
2 dl Flora Vanillaa
1 prk maitorahkaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (175 g)
2 tlk mangososetta
1 dl sokeria
1 dl appelsiinimehua

Kuorrutus:
2 tlk mangososetta
2 dl appelsiinimehua
2 dl hyytelösokeria

1. Jos haluat asettaa kakun myöhemmin esille toiselle vadille, leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen pahvikiekko ja päällystä se foliolla, laita vuoan pohjalle.
2. Sekoita keksimurut sulaan voihin ja painele seos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Pane vuoka jääkaappiin jähmettymään.
3. Valmista täyte: Pane liivatelehdet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vaahdota vaniljavaahto. Lisää vaahtoon rahka, tuorejuusto, mangosose ja sokeri.
4. Kiehauta mehu. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata mehuun. Sekoita haalea seos ohuena nauhana muihin aineksiin huolellisesti ja kaada seos kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua noin tunnin ajan jääkaapissa.
5. Kuorrutus: Keitä kattilassa joitain minuutteja mangososetta, appelsiinimehua ja hyytelösokeria koko ajan sekoittaen. Anna kuorrutteen jäähtyä hieman ja nostele se lusikalla hyytyneen kakun päälle. (Älä siis kaada! Muuten tulee kuoppa kakkuun.)
6. Hyydytä kakkua jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mieluusti saa olla seuraavaankin päivään, maut tasoittuvat ja voimistuvat. Voit myös pakastaa kakun ja ottaa sen jääkaappiin sulamaan tarjoilua edeltävänä iltana!


Tämä on bravuurikakkuni, olen leiponut mango-juustokakkua ainakin yli 5 kertaa - keltainen kakku on niin kivan näköinen pienemmissä ja suuremmissa juhlissa ja mango mainio maku! Kävin edellisenä viikonloppuna leipomassa taas yhden vanhempien pakastimeen. Eilen sitten kakku korkattiin ja hyvältä maistui! Tämän päivän rääppiäisissä söimme poikaystävän kanssa myös äidin tekemiä voileipäkakkuja, nam nam. Äiti oli vääntänyt todella kunnioitettavan määrän sapuskaa pikkuveljen juhliin, ja kaikki alusta asti itse - sanoinkin, että äiti voisi perustaa leipomisblogin, niin hieno suoritus oli :)

Eiköhän tällä saada loma käyntiin!

6 kommenttia:

  1. Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa! :) Herkullisen kuuloinen juustokakkuohje ja ihanan raikkaan keltainen kakku, tätä pitääkin kokeilla leipoa joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ginger :) Suosittelen kokeilemaan jos juustokakuista tykkää!

      Poista
  2. Jee, ihanaa ja rentouttavaa lomaa! :)

    VastaaPoista
  3. Hiihoo, nyt pääsen itsekin joskun kokeilemaan kakun leipomista:) Toisaalta on mukavaa, kun käyt kylässä sitä tekemässä... Seuraavat kolme viikkoa voit viettää pää pilvissä ja jalat leijailemassa, ajatellen vain hauskan hattaraisia ajatuksia ja kesäisiä kokemuksia keräillen! Aurinkoista lomaa!!

    Toivoo äiti

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...