Sivut

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Mansikoita!

Olen edelleen elävien kirjoissa, vaikka täällä blogien puolella minusta ei olekaan kuulunut moneen päivään. Tukholma oli sateinen, mutta muuten reissu meni hyvin. Laivan buffetmättöjen jälkeen halusin tehdä jotain raikasta ja melko kevyttä kesäruokaa. Kaupasta oli ehdottomasti saatava mansikoita, sillä en ole vielä tänä kesänä niitä ostanut. Halloumjuusto ja mansikat ovat minulle ehdotonta kesäruokaa, joten tein niistä salaattia. Jälkiruuaksi tietenkin suklaamansikoita! Seuraavaksi näiden helppojen kesäreseptien kuvitetut ohjeet:


Halloumisalaatti ja raparperi-balsamicosiirappi
kahdelle, alkuperäinen resepti HS

Siirappi:
1 raparperinvarsi
1-1,5 dl vettä
½ dl hunajaa
½ dl balsamicoa

Salaatti:
erilaisia salaatteja (esim. tammenlehtisalaatti, pinaatti, rucola)
½ l mansikoita
(viipale vesimelonia)
1 pkt halloumia
öljyä
basilikaa


1. Valmista siirappi. Pilko raparperi paloiksi pieneen kattilaan ja lisää vettä sen verran, että raparperit juuri ja juuri peittyvät. Keitä n. 10 minuuttia. Siivilöi sen jälkeen mehu.


2. Keitä kattilassa 1 dl raparperimehua hunajan ja balsamicon kanssa noin 20-30 minuuttia. Anna siirapin jäähtyä.


3. Pese ja kuivaa salaatti, revi tarvittaessa. Valmista salaatti joko suureen kulhoon tai valmiiksi lautasille. Perkaa mansikat ja viipaloi, levittele salaatin päälle. Voit halutessasi kuutioida myös vesimelonia.


4. Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paista öljyssä kuumalla pannulla molemmilta puolilta. Siirrä halloumiviipaleet saman tien kulhoon tai annosten päälle. Viimeistele basilikalla ja siirapilla.


5. Tarjoa salaatti vaikkapa tuoreen leivän ja raikkaan roséviinin kera.

Oma siirappini ei ehkä onnistunut aivan täysin, sillä raparperin makua en balsamicon joukosta tavoittanut. Muuten annos oli todella hyvä - suolainen halloumjuusto ja makea mansikka täydensivät toisiaan kivasti ja siirappi teki annoksesta astetta mietitymmän.

Seuraavaksi maailman helpoin kesäjälkkäri, jonka voi hyvin tehdä jo etukäteen valmiiksi.


Suklaamansikat
kahdelle

½ litraa mansikoita
5-6 palaa Fazerin Block tummaa suklaata


1. Perkaa mansikat ja lado isolle lautaselle.


2. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa. Huom! Yllättävän pieni määrä suklaata riittää, ei kannata laittaa puolta pakettia!


3. Dippaile mansikoiden suipompi pää sulaan suklaaseen. Asettele mansikat isolle lautaselle kantaosa lautasta vasten ja laita lautanen jääkaappiin odottamaan tarjoilua.


4. Herkuttele!

Tämä on ihan naurettavan helppo jälkkäriresepti, mutta minun ja poikaystävän kestosuosikki kesän ensimmäisten mansikoiden ilmestyessä. Maistuu mainiolta myös kaveriporukan ja kuohuvan kanssa!

4 kommenttia:

  1. Nam mitä herkkuja! Kuola vaan valuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Pitisköhän ostaa lisää mansikoita kauppareissulla... :D

      Poista
  2. Näyttääpä hyviltä resepteiltä! Pitää varmaan kokeilla itsekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, mikään ei voita tuoreita mansikoita :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...