Sivut

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Wok It

Olen viime aikoina ruokainspiraation puuttuessa usein turvautunut Eeva Kolun Kauhaa ja rakkautta -ruokablogiin. Enpä ole vielä tähän mennessä pettynyt! Olen jo muutaman kerran tehnyt Eevan reseptillä wokkia, tosin sitä hieman itselleni sopivammaksi muuttaen.


Katkarapu-kasviswokki
kahdelle, alkuperäinen resepti täältä 

1 pieni tai ½ iso parsakaali
2 porkkanaa
seesamöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
tuoretta chiliä tai kuivattuja chililastuja oman maun mukaan
½ limen mehu
1 tl sokeria
1-2 rkl soijakastiketta
valkopippuria
kourallinen cashewpähkinöitä
n. 120 g katkarapuja
1 annos kokojyvänuudeleita

1. Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla.
2. Pese ja kuori ja paloittele porkkanat tikuiksi. Pese ja pilko parsakaali. Kuori valkosipulit ja leikkaa siivuiksi.
3. Kuumenna wokkipannussa seesamöljy ja laita pannulle kasvikset, valkosipuli, inkivääri, chili, limen mehu, sokeri ja soijakastike.
4. Paista wokkia 5-10 minuuttia. Tällä välin keitä nuudelit kiehuvassa vedessä paketin ohjeen mukaan.
5. Lisää cashewpähkinät ja katkaravut ja paista vielä muutama minuutti, mutta älä liian kauaa, etteivät katkaravut sitkisty! Tarkoitus on vain lämmittää ne.
6. Lisää pippuri ja valutetut nuudelit, sekoita kunnolla.
7. Tarjoile wokki heti.

Kuva on näköjään toukokuulta, yrtit vielä kuvassa istuttamatta.

Tästä tuli suosikkiarkiruokani kertaheitolla! En ole pitkiin aikoihin syönyt wokkeja, ihmettelenpä vain miksi - maku on mukavan aasialainen ja annos todella helppo valmistaa. Wokit sopivat mielestäni hyvin kesään, ne eivät ole liian tuhteja. Alkuperäisessä reseptissä ei ollut katkarapuja, mutta lisäsin itse niitä lisäproteiiniksi ja -mauksi. Eeva käytti riisinuudeleita, mitä meidän lähikaupassa ei ollut, mutta täysjyvänuudelit toimivat mielestäni myös oikein hyvin.


Kehtaisin väittää annosta sekä terveelliseksi että herkulliseksi!

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä ja ihanan värikästä wokkia, ja tämä sinun versiosi siitä kuulostaa erityisen hyvältä. Pitääpä kokeilla tätä joskus. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ginger! Kannattaa tosiaan kokeilla :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...