Sivut

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Terveisiä mökiltä

Aivan ihana, täydellisen löhöilyn mökkiviikko takana! Suurin osa ajasta meni nukkumiseen, sillä mökillä nukuttaa aina todella makeasti. Valveillaolo käytettiinkin sitten lukemisen ja hyvän ruuan ja juoman parissa sekä tietysti saunoen. Tykkään myös kovasti valokuvata mökillä - tätä olen harrastanut jo vuodesta 2005 kun perheeseen tuli ensimmäinen digikamera. Tässä valokuvin muutama syy, miksi rakastan mökkeilyä:


1. Luonto. Laiturilta avautuvaan järvimaisemaan en kyllästy koskaan - on mukavaa tarkkailla lintuja, pilviä ja veden värien vaihtumista. Myöhemmin kesällä laiturillamme voi ihailla punertavaa auringonlaskua. Pidän myös metsästä, mutta veden äärellä oleminen on minulle Se Juttu. (Sitä paitsi tällä kertaa metsässä ei voinut valokuvata hyttysarmeijan takia.)


2. Kaikenlainen puuhastelu. Saunan lämmittäminen ja lettujen paisto ovat minun Virallisia Tehtäviäni mökillä, ja nautin niistä suunnattomasti. Tänä kesänä on uusi, jännittävä puuha, nimittäin äidin ihanan tervaveneen istutuksien hoitaminen. Veneestä löytyy yrttejä (joista äiti ei ollut tunnistanut istuttamaansa rosmariinia! Quelle horreur!), salaatteja ja hieman myöhemmin toivottavasti kukkaketo. Mökkimme on kovin kivikkoisella tontilla, joten on täytynyt soveltaa, jos jotain on halunnut viljellä. Puutarhavene on mielestäni mahtava keksintö, saa kopioida! :)


3. Laiskottelu laiturilla. Tämä vaatii aivan oman lukunsa, koska tämä on paras rentoutumiskeino ikinä. Auringonpaiste, lokkien huuto taustalla ja hyvä kirja tai mukava käsityö kädessä. Mikä olisi parempi tapa viettää kesäpäivää? Silloin tällöin vain katsellaan pilviä ja makoillaan. Jos tulee liian kuuma, voi pulahtaa veteen.4. Ne pienet jutut, joista tietää olevansa mökillä. Kuvissa mm. ala-asteella tekemäni huussinkyltti ja karhuvaari, joka vartioi järveä saunan edustalla.


5. Viimeisimpänä, vaan ei todellakaan vähäisimpänä - mökkiruoka. Muurinpohjaletut ovat mielestäni kesän jälkiruoka numero yksi, niitä ei voita mikään - tietysti mansikoiden ja kermavaahdon kera. Kesän suosikkiateriani taas koostuu itse kerätyistä kantarelleistä tehdystä kastikkeesta, itse (tosin ei minun toimestani) savustetusta lohesta, uusista perunoista ja raikkaasta salaatista. Kantarelleja on muuten tulossa (ainakin Etelä-Savossa) todella paljon tänä vuonna! Vielä olivat aivan pikkuisia, niiden etsiminen oli todellista salapoliisityötä, mutta pian ne kasvavat.

Siinäpä taas kesäistä jorinaa kerrakseen! Minkälaisista asioista te eniten nautitte mökkeilyssä? Vai oletteko enemmänkin kaupunki-ihmisiä? :)

4 kommenttia:

 1. Oi oi, nyt en malta odottaa että päästään yhessä möksälle! :) Onneks ei enää kuin 1,5 viikkoa, hui! Aion nukkua ainaskin 12h joka yö, syödä lettuöverit ja heittää talviturkin.

  VastaaPoista
 2. Oi mä tahdon lomalle. Ja teidän mökille. Toi vene on tosi kiva. Olen vähän haaveillut omaan pihaan, mutta keskellä kuivaa maata (siis ei vesialueita kilometreihin) se olisi ehkä vähän hassu. Plus veisi aika ison osan postimerkistä. Mutta silti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi Mervi! Ehkäpä jos löytäisit pikku jollan, ei veisi niin pajoa tilaa? :D Ja minun mielestä voi ihan hyvin olla keskellä kuivaa maata - sitä voi sitten kuvitella aallot siihen ympärille ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...