Sivut

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Turkoosi kori

Kuten aiemmassa postauksessani suunnittelin, värkkäsin mökillä jotain pientä Snurresta ostamastani trikookuteesta. Alunperin ajattelin tehdä korin Kauhavan Kangas-Aitan ohjeen mukaan, mutta teinkin sitten vain omasta päästäni. Purkamisia tuli muutamaan otteeseen, kun en osannut päätttää korin kokoa - mutta se ei haitannut, koska näin tekemistä riitti koko mökkireissun ajaksi! ;)


Virkkasin korin seiskan koukulla. Kudetta meni 700 grammaa, koska reunukset ovat kaksinkertaiset (virkkasin siis ylikorkeat reunat ja taitoin ne sitten ulospäin). Osittain tämä päätös johtui siitä, että reunat tuntuivat tehdessä vähän lörpöiltä (tosin en ollut kastellut kudetta ennen tekemistä, vaikuttaneeko se sitten vai mikä). Kutosen koukulla olisi tullut ehkä napakampaa jälkeä. No, toinen syy tuplareunoihin oli se, että päätin käyttää koko vyyhdin, jonka olin ostanut. Nyt ainakin on järeä kori!


Värin valitsin Snurressa ihan vain sen hetkisen fiiliksen perusteella - mikä silloin miellytti silmää. Jätin korin mökille kiitokseksi mökin lainasta, toivottavasti sille löytyy siellä käyttöä eikä väri ole liian räikeä mökkiläisten mielestä.


Itse ajattelin, että korissa voisi pitää kirjaston kirjoja (mökkiläisillä on tapana lomalla käyttää ahkerasti mökkikunnan kirjastoa). Tai miksei vaikka villasukkia, niitä siellä riittää.

6 kommenttia:

 1. Mulla on kanssa "omasta päästä"-virkkausprojekteja meneillään. Ensimmäisen virkatun korin sain aika moneen kertaa purkaa, kohta, jossa lähdetään reunaa tekemään ei meinannut luonnistua millään. Kori nro kaksi odottaa, että muistaisin, miten sen tein ykkösessä. Pohja on valmis...

  Mattoprojekti on matkalla. Reunaa jo vähän vilahti blogissani (http://therearelilactrees.blogspot.fi/2012/06/viela-30-silmukkaa-30-more-loops.html), mutta tässä on nyt tehty niiiiiiiin paljon purkuhommia (eilen kaikki mitä toissapäivänä tein...), että kaavojen ja mallien noudattaminen alkaa tuntua houkuttelevalta... Mutta tämän viikon aikana se saa luvan valmistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä taas yritin ensin tehdä ohjeen mukaan, mutta jotenkin se ei vaikuttanut oikealta... Että en sitten tiedä oliko vikaa ohjeessa vai tekijässä (todennäköisesti jälkimmäisessä).

   Täytyypä käydä kurkkaamassa mattoprojektiasi! Ohjeiden noudattamisessa on mielestäni hankalaa se kun en jaksa pitää lukua kerroksista ja silmukoista...

   Poista
  2. No just se. Pitäisi oikeasti osata laskea. Ja ymmärtää ohje ;) Helpompi tehdä sinnepäin. Matto tuli onneksi eilen valmiiksi (lue: ontelokudekerästä ei enää tulisi kokonaista kerrosta), joten vähän enää päättelyitä jäljellä. Nyt ei siis enää mitään tekosyitä olla jatkamatta koria nro kaksi. Saatan jopa joutua alentumaan ohjeiden lukuun, jollei tuo viimeisin yritykseni ala vaikuttaa oikealta.

   Matto on valmiina täällä: http://therearelilactrees.blogspot.fi/2012/07/melkein-valmista-nearly-done.html

   Poista
  3. Tosiaankin, helpompi tehdä sinnepäin :D Käynpä katsomassa miltä valmis mattosi näyttää!

   Poista
 2. Oi kiitos tuhannesti!! Ihana kori ja ihana väri, luulenpa että villasukat kömpivät siihen mielellään..

  Terkuin äiti
  ps. kiitos myös edellisen postauksen upeista kuvista, menivät suoraan sydämeen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäät! Ja jos tykkäät kovasti niin voit ottaa korin ihan kotiinkin :)

   Niin arvelinkin ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...