Sivut

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kantarellipasta

Kantarellit ovat minulle ehdotonta kesä- ja syysherkkua. Yleensä syön niitä soosin muodossa grillatun lohen ja keitettyjen perunoiden kera. Nyt sain kuitenkin mökkituliaisina niitä niin ison satsin, että sieniä riittää useampaan kokkauskertaan. Niinpä tein kylässä käyneelle siskolle Hesarin ohjeella herkullista kantarellipastaa. Hauskaa kokeilla välillä uusia reseptejä, vaikka vanhat suosikit ovatkin aina yhtä hyviä!


Kantarellispagetti
kahdelle (alkuperäinen resepti täällä)

½-1 l kantarelleja (itse laitoin reilu puoli litraa, olisi saanut olla enemmänkin)
1 kevätsipuli
2 valkosipulinkynttä
100-150 g spagettia
merisuolaa
½ dl pastan keitinvettä
25 g voita
pari oksaa timjamia
mustapippuria
öljyä
parmesaania

1. Putsaa kantarellit ja leikkaa pienemmiksi.
2. Viipaloi kevätsipulit varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
3. Laita pastan keitinvesi kiehumaan, lisää tilkka öljyä ja reilusti merisuolaa. Keitä spagetti ohjeen mukaan, ota vähän keitinvettä talteen.
4. Spagetin kiehuessa kuumenna pannu ja paista sieniä pannulla, kunnes neste niistä on haihtunut.
5. Lisää voi ja sipulit. Hauduta keskilämmöllä vartin verran.
6. Mausta timjaminlehdillä ja rouhitulla mustapippurilla sekä merisuolalla.
7. Sekoita spagetin sekaan öljyä sekä noin puolet sipuli-sieniseoksesta. Lisää tarvittaessa keitinvettä.
8. Annostele spagetti lautasille, annostele loput sipuli-sieniseoksesta annosten päälle. Raasta lisäksi reilusti parmesaania annosten päälle.


2 kommenttia:

  1. Hih, tein juuri tällä viikolla samaa pastaa ja samalla reseptillä! ainoa ero oli että lisäsin mukana pekonia :) oma postaukseni tulee sunnuntaina ulos.

    Kantarellipasta on ihanaa. Kauniita kuvia sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, annemi! Suosittu resepti kyseessä selvästi :) Ja uskon, että pekoni käy hyvin tuohon lisäksi, vaikka itse en lihaa syökään.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...