Sivut

torstai 2. elokuuta 2012

Luovutatko?


Näin kauniin ruusun sain eilen, kun kävin luovuttamassa verta. Veripalvelulla on meneillään ruusuviikot, joten jokainen verta luovuttanut saa mukaansa ruusun. Hyvä mieli jatkuu pitkään, kun kotona saa ihastella kaunista kukkaa!


Ajattelin kirjoittaa tänne blogin puolelle veren luovuttamisesta, jos vaikka saisin jonkun innostumaan ja lähtemään. Veripalvelun nettisivuilta voi katsoa, sopiiko luovuttajaksi ja missä verta voi luovuttaa. Pidän veren luovuttamista todella tärkeänä - Veripalvelun mukaan jopa 50 000 suomalaista saa vuosittain hoitoa verivalmisteilla!

Itselleni luovuttamisesta on tullut tapa, joskin välit usein venyvät turhan pitkiksi. Naiset saavat luovuttaa verta kolmen ja miehet kahden kuukauden välein. Mielestäni luovuttamaan kannattaa lähteä kaverin kanssa, siten se on tuplasti mukavampaa ja hyödyllisempää! Itse käyn useimmiten Sanomatalon luovutuspisteellä. Olin tällä kertaa myös erittäin tyytyväinen kuullessani hemoglobiinilukemani, sillä tein oman ennätyksen (143 g/l)! Yleensä lukema jää juuri ja juuri minimirajan (125 g/l) yläpuolelle.


Luovutatko sinäkin verta? Jos itse et jostain syystä pysty tai halua luovuttaa, kannusta kaveria ja lähde seuraksi luovuttamaan!

2 kommenttia:

  1. Mulla olisi suuri halu luovuttaa, mutta pitää malttaa vielä vähän aikaa: raskaus estää tällä hetkellä. Pari kertaa olen sen tehnyt ja voin suositella. Varsinkin, kun saa kaikessa rauhassa makoilla hetken, rentoutua ja sen jälkeen syödä hyviä eväitä niin paljon kuin sielu sietää. Ainakin täällä Hämeenlinnassa henkilökunta on erittäin ystävällistä ja luulen, että muillakin toimipisteillä niin on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet, henkilökunta on ystävällistä ja eväät maistuvat! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...