Sivut

tiistai 7. elokuuta 2012

Pieniä ostoksia

Joskus sitä tulee tehtyä vähän hömppiä ostoksia. Tulee ostettua asioita, joita ei oikeastaan tarvitsisi, mutta kun niistä tulee hyvä mieli. Näin minulle kävi eilen. (Onkohan sillä jotain tekemistä asian kanssa, että eilen myös opintotuki kilahti jälleen vihdoin tililleni?)


Kävin tutustumassa Kaisaniemen uuteen Kodin ykköseen, ja siellä törmäsin ihanaan muistikirjaan.


Tutkailin vihkoa ihastuneena, mutta laskin sen takaisin kädestä, koska mielestäni se oli aivan liian kallis muistiinpanovälineeksi.


Palasin uudestaan tutkimaan sitä. Sivut olivat niin söpöt ja persoonalliset, että en sitten voinutkaan jättää sitä kauppaan.
 

No, ainakaan en ostanut sitä vain laatikon pohjalle säilyteltäväksi, vaan otin sen heti käyttöön.


Minulla on viime viikkoina ollut tapana kirjoitella itselleni muistilistoja viikon pienistä ja vähän isommistakin tehtävistä, jotta mitään tärkeää ei unohtuisi. Toki katson myös kalenteriani, mutta sinne ei ole kirjoitettu, että pitäisi muistaa venytellä aamuisin tai tarkkailla vadelmien hintoja.


Samalla tuli käväistyä Helsingin yliopiston Tiedekulmassa, jossa on kaikenlaisia tapahtumia ja jossa myydään kirjoja ja kortteja. Korttitelineellä iskin silmäni Polkka Jamin Samovaari- ja Kakluuna-kortteihin, jotka lähtivät matkaani ja päätynevät keittiön seinälle. Näissä korteissa on jotain todella kotoista!


Kävin myös kamppailua mielessäni Ildefonso Falconesin kirjasta Fatiman käsi. En yleensä osta suomenkielisiä kirjoja, koska niitä saa kirjastosta ja lukemisen jälkeen ne vievät tilaa jo ennestäänkin aivan liian täyteen ängetyssä kirjahyllyssäni, mutta päädyin kuin päädyinkin ostamaan sen. Perustelin ostoa sillä, että olen melko varma, että myös poikaystäväni ja mummoni haluavat lukea kirjan - pidimme kaikki kolme todella paljon Falconesin ensiteoksesta Meren katedraali. Aloinkin jo heti metrossa lukemaan ostamaani kirjaa, ja mielenkiintoiselta vaikuttaa. Jos siis kaipaat syyslukemista ja pidät mukaansa tempaavista historiallisista romaaneista, suosittelen Falconesin teoksia!

2 kommenttia:

  1. Oi mitä ihania löytöjä olet tehnyt! Toi muistikirja on kyllä kaunis :-) Ja noita postikortteja haluaisin meillekin keittiön seinälle :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...