Sivut

lauantai 11. elokuuta 2012

Ravintolassa: Mange sud

Olimme reilu viikko sitten poikaystäväni kanssa syömässä eiralaisessa Mange sud -ravintolassa ilman sen kummempaa syytä. Tai no, syy oli se, että poikaystävä oli ostanut joltain diilisivulta chef's menun kahdelle kyseisessä ravintolassa (koska sai menun kahdelle yhden hinnalla).


Chef's menu koostui neljästä ruokalajista. Kasvissyöjä eli minut otettiin menussa huomioon, kun asiasta etukäteen ilmoitimme.


Alkuun otimme persikkabellinit - mikä herkullinen, kesäinen aperitiivi! Bellini tehdään kuulemma persikkasoseesta ja proseccosta, voin suositella lämpimästi. Poikaystävä päätyi ottamaan suositusviinipaketin ruokiensa seuraksi, minä tyydyin erillisiin lasillisiin.


Ensimmäinen alkuruoka oli meille molemmille kylmä gazpacho-keitto, joka oli todella herkullinen. Keitto oli pehmeä, mutta hapokas, ja vihannespalat ja krutongit toivat suutuntumaa muuten sosemaiseen keittoon.


Toinen alkuruoka oli meze-valikoima, josta löytyi sekä liha- että kasvissyötävää. Kuvan falafel ja täytetty paprika ovat jo puolitettuja, koska olin vähän liian innokas maistelija - meinasi nimittäin valokuvaaminen unohtua... Mezet olivat hyviä ja erityisesti pidin falafelistä. Myös hummus ja mikä-se-leipä-nyt-olikaan sopivat hyvin pikku palojen kylkeen.


Pääruuaksi sain pyörtyneen imaamin eli täytetyn munakoison yrttisen taboulleh-salaatin kera. Ruoka oli aika tulista, mikä miellytti minua. Muutenkin oli kiva syödä kasvisruokaa, jota en ennen ollut maistanut. Kahden alkupalan ja pääruuan jälkeen aloin olla jo aika ähky, syötävää oli todella tarpeeksi. Poikaystävän lihavaihtoehto oli muistaakseni karitsaa lisukkeiden kera ja sekin todella maistuvaa.


Jälkiruoka eli jogurttipannacotta sopi mainiosti mausteisten ruokien jälkeen. Pannacotta ja tuoreet marjat sopivat hyvin kesäiseksi jälkiruuaksi, tosin itse koin että pannacotta oli jopa liian suuri kaiken syömisen päätteeksi. Jostain syystä usein jälkiruoka ratkaisee aika pitkälle, minkälainen fiilis minulle jää ravintolasta - tässä tapauksessa kyse oli laadukkaasta, mutta yksinkertaisesta jälkiruuasta, jota olen kyllä tehnyt itsekin kotona, joten ehkäpä sen takia en aivan hurraahuutoihin yltynyt ravintolasta lähtiessämme.


Kaiken kaikkiaan Mange sudin ruokakokemus oli erittäin miellyttävä. Mukavaa, että tällainen vähän fiinimpi ravintola on erikoistunut Välimeren alueen ruokiin ja että ravintolassa saa sellaisiakin ruokia, joita ei itse ole tullut laitettua. Mitään halleluja-elämystä tosin en kokenut jostain syystä - kaikki oli tasaisen laadukasta ja hyvää, mutta ehkä minun makunystyräni kaipaavat jotain eri tyyppistä siihen kaikkein parhaimpaan ruokakokemukseen. Myös tarjoilu pelasi hyvin Mange sudissa ja viinivalinnat osuivat kohdilleen. Summa summarum, suosittelen!

Ai niin, Mange sudin erikoisuus on bouillabaisse-kalakeitto, jota ehdottomasti haluan vielä mennä kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...