Sivut

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kumihimo-rannekoru

Kuulostiko otsikko kryptiseltä? Kyse ei kuitenkaan ole mistään kumiaddiktiosta, vaan japanilaisesta punontatekniikasta. Olin tällä viikolla kumihimo-punontakurssilla, jossa tehtiin satiininauhoista rannekorut kumihimo-punontalevyn avulla. Tässä lopputulos:


Tekniikan avulla tehdään tuollaista punosta, josta sitten tehdään koruja. Valitsin jälleen kerran lemppariväriäni oranssia sekä sen kaveriksi tummanruskeaa ja beigeä. Punoksen kuvioon vaikuttaa se, miten montaa väriä käyttää sekä se, miten nauhat asetellaan levylle aluksi. Tältä levy näyttää:


Sitten vain pujotellaan menemään ja punos syntyy pikkuhiljaa tuohon levyn keskellä olevaan reikään. Vähän hankala selittää, Youtubesta löytyy varmasti videota kumihimo-tekniikasta jos kiinnostaa.


Yhdistin punokseen perhosriipuksen ja yhden Swarovski-kristallin. Tekniikka oli todella helppo ja hauska, mutta veikkaanpa, että tämä yksi koru riittää minulle - jokin noissa punoskoruissa on sellaista, etten niitä kovin montaa omaan käyttööni halua. Jotenkin tulee mieleen koiranäyttelyt tai jotain sellaista! Kokeilin tehdä tekniikalla myös siemenhelmistä punosta, mutta se on todella paljon hankalampaa, eikä helmikoru tullut sitten kurssin aikana läheskään valmiiksi.

Onko joku muu kokeillut tätä japanilaista vanhaa tekniikkaa?

8 kommenttia:

 1. Ihana! Voiskohan tämmösen tilata sulta? ;) Mä tykästyin tohon ihan hirveesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh - tätä en osannut odottaa! En ostanut itselleni sitä levyä koska ajattelin, etten rupea näitä tehtailemaan, mutta katsotaan... :)

   Poista
 2. Hih, minkähänlaisilla uusilla hakusanoilla blogiisi tästä lähtien löydetään :D Mutta kiva koru ja jännä tekniikka - enpä ollut tuollaisesta aikaisemmin kuullutkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, Neiti M, odotan jännityksellä mitä uusia hakusanoja tilastoista pian löytyykään :D Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 3. Ihan hauskaltahan tuo vaikuttaa! Voisi tehdä vaikka kaulanauhan..?

  T. äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi joo, mutta ajattele, että tuohon rannekoruunkin meni yli 4 metriä satiininauhaa!! Kaulakorusta voisi tulla melko tyyris :D

   Poista
 4. Vau, todella kaunis koru! enpä ole moisesta tekniikasta koskaan aiemmin kuullutkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos annemi! Tekniikka ei taida olla kovin tunnettu täällä Suomessa :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...