Sivut

tiistai 4. syyskuuta 2012

Päivän Niksi-Pirkka

Moni varmasti on lukenut blogeista, että sukista voi tehdä sellaisen nutturadonitsin. Niitä saa myös ostaa kaupasta, mutta sellaisen saa itse tehtyä tosi helposti esimerkiksi sukkahousuista. Sukkahousuja menee rikki tuon tuosta (eikö olekin ärsyttävää!), joten on ihan hyvä keksiä niille jotain lisäkäyttöä.


Sukkahousut sopivat siinä mielessä hyvin tähän tarkoitukseen, että niistä tulee sopivan värinen donitsi ainakin meille vaaleahiuksisille. (Donitsi saattaa hieman näkyä hiusten läpi joten on ihan hyvä, ettei se ole esimerkiksi kirkkaan pinkki.)

Nyt seuraa ohje, miten valmistat helposti oman nutturadonitsisi!

Tarvitset vain kahdet rikkinäiset sukkahousut ja sakset.


1. Leikkaa sukkahousuista lahkeet irti.

2. Leikkaa myös lahkeiden kärjet irti. Muodostuu 4 sukkahousuputkea.


3. Rullaa/vedä sukkahousut päällekkäin käteesi. Jos käytät sekä mustia että vaaleita sukkahousuja kuten minä, jätä mustat alimmaiseksi.


4. Rullaa muodostunut sukkapötkylä makkaralle. Yritä tehdä suht tasainen rinkula. (Oi näitä ohjeeni termejä...)


5. Nutturadonitsisi on valmis!

Seuraavaksi jotain tässä blogissa ennenkuulumatonta - ohje miten käytät nutturadonitsia eli nutturan kampausohje! Suhtautukaa varauksella, olen maailman surkein hiusten väkertäjä.

Tarvitset: nutturadonitsin, kaksi ponnaria, hengettömiä hiuspinnejä, (lakkaa)


1. Harjaa hiukset ja kiinnitä ne poninhännälle siihen kohtaan, johon haluat nutturan tulevan.


2. Vedä donitsi poninhännän läpi. (Huomasin muuten, että tämä ei toimi, jos sinulla on tosi paksut hiukset - minullakin teki vähän tiukkaa, että donitsi mahtui poninhännän ympärille!)


3. Levitä hiukset tasaisesti donitsin ympärille, ota toinen ponnari (mielellään neutraalin värinen) ja kiinnitä hiukset sillä donitsin ympärille.


4. Kiinnitä yli tulevat hiukset nutturan alle hengettömillä hiuspinneillä: kierrä hiuksia nutturan alle ja pujota pinni nutturan alle vastakkaiseen suuntaan. Tähän voi mennä muutama kerta, että onnistuu, mutta loppujen lopuksi se on aika helppoa kun minäkin sen osasin.


5. Viimeistele kampaus lakalla.

Nutturasta tulee tosi napakka ja se pysyy hienosti kiinni. En tiedä miten hyvin homma toimisi, jos laittaisi vielä useammat sukkikset päällekkäin - kenties donitsista tulisi sen verran ahdas, että ei menisi poninhännän ympärille?

Vaan mitä tehdä jäljelle jääneillä sukkahousuriekaleilla? Jos et vielä ole kuullut tästä vinkistä, niin käytä ne kynsilakan poistamisessa! En tiedä mihin tämä perustuu, mutta sukkahousuilla on paljon helpompi poistaa kynsilakkaa kuin vanulapuilla - kokeile jos et usko, sen jälkeen ei ole paluuta vanulappuihin tai pumpuliin.

Sellaista Niksi-Pirkkaa tällä kertaa! Enpä olisi uskonut luovani tunnistetta hiukset tähän blogiin... No, koskaan ei pidä sanoa ei koskaan! Onko teillä jotain hienoja sukkahousuideoita? :D

PS. Tajusin, miten hassu sana nuttura on.

6 kommenttia:

 1. Ihan ärsyttää etten itse älynnyt käyttää sukkahousua, vaan leikkasin oman donitsini vanhasta sukasta. Sukkis olisikin sopivampi hiusteni väriin ja pituuteen..pitää leikata seuraavista rikkimenevistä sukkiksista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän vinkkini tuli tarpeeseen :) Sukkahousut ovat tosiaan materiaali, joka ei lopu ainakaan itseltäni kesken!

   Poista
 2. Hitsi, nyt aloin kaipaamaan pidempiä hiuksia! Sukkahousuja kyllä löytys, semmosia "näis on yks tai kaks reikää haarois, mut kyl niitä voi käyttää viä vähä aikaa". Omat hiukset ei tällä hetkellä peitä ees korvia. ;)
  Mä oon tehny vanhoista legginseistä ja sukkahousuista säärystimiä. :D Ku niissä on ollu viä hyvät ja siistit sääriosat ni oon vaan leikannu sopivan pituset. Aattelin et purkautuis, mut ei kyllä purkaudu! Mustia voi käyttää vaikka punasten sukkisten kanssa ja muita värillisiä mustien kanssa. Mulla on aika monipuolinen värivarasto kun käytän aina hameita ja mekkoja, en ees omista housuja kuin tuulihousut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   No niin lyhyillä hiuksilla ei kyllä sitten donitsinutturoita tehdä :D

   Hyvä idea tehdä säärystimet leggingseistä, sillä nekään eivät valitettavasti erityisen pitkäikäisiä ole! Ja värikkäät sukkahousut on parhaita :)

   Poista
 3. Hyvä idis, täytyy kokeilla kaveri teki tuommosen ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...