Sivut

tiistai 18. syyskuuta 2012

Puolukoita & resepti

Sain vanhemmiltani vähän aikaa sitten pienen ämpärillisen puolukoita. Kovin montaa rasiaa ei pakkaseen mahtunut, mutta onneksi puolukat säilyvät yllättävän hyvin ihan jääkaapissakin. Olen siis herkutellut puolukkasmoothiella (katso resepti täältä!) sekä laittanut aamupalalla puolukoita jogurtti-rahkaseokseen piristykseksi.


Yllättävän hyvin olen saanut ämpäriä tyhjennettyä! Leivoin myös viikonloppuna puolukkapaistosta, joten seuraavaksi pitkästä aikaa leivontaresepti.


Puolukkapaistos
(alkuperäinen ohje HS)

5 dl puolukoita
½ dl sokeria

150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Murskaa puolukat soseeksi joko sauvasekoittimella, blenderillä tai nuijalla. Sekoita sokeri joukkoon.

3. Vaahdota huoneenlämmössä hieman pehmennyt voi ja sokeri. Sekoita myös kananmuna vaahtoon joukkoon.

4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja sihtaa seos taikinaan. Kääntele taikina tasaiseksi (itse jouduin kyllä ihan käsin puristelemaan jauhot joukkoon).

5. Voitele piirakkavuoka ja kaada puolukkasose vuokaan.

6. Taputtele taikinasta ohuita palasia ja laita ne puolukkasoseen päälle mahdollisimman tasaisesti.

7. Paista paistosta n. 15-20 minuuttia uunissa, kunnes kuori on saanut väriä.

8. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


Annoksesta ei saanut kovin kaunista kuvaa, mutta hyvää oli! Taikinakuoresta tulee rapsakka ja vaniljajäätelö pehmentää puolukoiden kirpeyttä.

Puolukat ovat kyllä herkullisia, vaikka kaipaavatkin jotain makeahkoa kaveriksi!

8 kommenttia:

  1. Kuolaan täällä nälkäsenä, namnam!

    VastaaPoista
  2. Eihän toi voi olla kuin hyvää!! Ihan pakko kokeilla:)

    T. äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kyllä voikaan tolla voimäärällä :D

      Poista
  3. Kiitos kun muistutit että minullakin on puolukoita pakastimessa :D ne olikin autuaasti unohtuneet sinne. Pitääkin piristää aamujogurttia niillä!

    Suloinen tuo sydänvuoka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä annemi :D Ja kiitos, minäkin tykkään sydänvuoasta, se on juuri sopivan kokoinenkin :)

      Poista
  4. Oih nam! Puolukkapaistos näyttää herkulta :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...