Sivut

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Sunnuntain lankainspiraatio

Virkkaus- ja neulomisinto on iskenyt jälleen syksyn saavuttua minuunkin.


Eräs virkkausprojekti jäi harmillisesti kesken, kun lanka loppui kesken (kuvassa vihje, siitä myöhemmin lisää). Niinpä tein tilauksen Novitan verkkokaupassa, ja toki ostoskoriin päätyi muitakin lankoja. Äitikin osallistui tilaukseen, kilon verran lankoja pitäisi pian saapua meille!

Tilausta tehdessä etsiskelin inspiraatiota netistä ja tein tarkat päätökset (tai ainakin yritin) mitä aion tilatuista langoista tehdä. Ettei kävisi niin kuin niin monta kertaa: "onpa kiva lanka, kyllä siitä jotain tulee tehtyä" ja sitten kyseinen lanka päätyy jo ennestään pursuavaan lankakoriin muiden käyttämättömien lankojen seuraksi. Inspiraatiota etsiessäni löysin monia kivoja virkkaus- ja neuleohjeita ja ajattelin jakaa niitä nyt kanssanne.


Ensinnäkin uusimmassa Suuressa Käsityölehdessä oli muutama ihan hauska ohje. Turbaanipipoa voisi kokeilla ihan huvin vuoksi (tosin en valitsisi kuvan kirjavaa lankaa vaikka yleensä värikkäästä tykkäänkin).
 

Samassa lehdessä oli ohje pujoteltavaan patalappuun - tätä aion ehdottomasti kokeilla! Patalappu on helppo virkata, mutta silti siitä tulee mielenkiintoisen näköinen värien ja kuvion ansiosta.

Kuva: Yhteishyvä

Yhteishyvän sivuilla oli paljon helppoja ja hauskoja ohjeita. Ylemmässä kuvassa tyylikäs huovutettu tyynynpäällinen, alemmassa neulottu tilkkupeitto. Peitossa on pirteät värit, ja siihen voisi käyttää vaikka jämälankoja, jolloin syntyisi oikein kirjava peitto.

Kuva: Yhteishyvä

Toinen kiva torkkupeitto syntyy Miami-lankoja virkkaamalla - tosin Novitan nettikaupassa ei näin kivoja värejä ollut saatavilla...

Kuva: Yhteishyvä

Kuva: Yhteishyvä
Kuva: Yhteishyvä

Asustepuolella tykkäsin yläpuolella näkyvästä neulotusta bolerosta sekä alapuolella näkyvästä kolmiohuivista.

Kuva: Yhteishyvä

Kaikki nämä löytämäni ohjeet ovat helppoja ja sopivat varmasti myös vähemmän virkanneelle/neuloneelle. Inspiroivatko nämä kuvat sinua virkkaamaan tai neulomaan syksyä varten?

12 kommenttia:

 1. Mulla montakin käsityötä kesken, kunpa olisi aikaa enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Kun vain saisi rauhassa väkertää ilman muita menoja :)

   Poista
 2. Tuo patalappuidea näyttää kyllä mainiolle! Onkohan se hankala?

  Minulla on työn alla istuintyyny tai rahi tai mitä ikinä siitä oikein joskus ehkä tulee. Trikookuteesta ja virkaten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti ole hankala! Ensin virkataan vain pylväistä patalapun "pohja" ja sen jälkeen pitkät ketjusilmukkanauhat, jotka sitten pujotellaan pylväiden välistä.

   Trikookuteesta saa kyllä vaikka mitä ja värejäkin löytyy, ainoa ikävä puoli niissä on se, että niitä on aika raskas virkata.

   Poista
 3. Inspiroivatpa hyvinkin, tuo tyynynpäällinen on sen verran hieno että nyt tekee mieli uskaltatua kokeilemaan huovuttamista ensimmäistä kertaa elämässäni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynynpäällinen on kyllä sinun näköisesi, sopii varmasti muiden mustavalkoisten tyynyjesi seuraan :) Huovuttaminen ei ole vaikeaa, itse olen tehnyt lapasia huovuttamalla - kun seuraa ohjeita, niin koon pitäisi lopulta olla sopiva.

   Poista
 4. Voi, että tuo patalappu näyttää tosi mielenkiintoselta! :) Ja turbaanipiponkin huolisin, mutta minäkin valitsisin jonkun muun langan kuin mitä mallipipo on...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö näytäkin? Ei pitäisi olla hankala ohje eli siitä vain kokeilemaan! Ja tosiaan turbaanipipo eri langalla kiitos :D

   Poista
 5. Oho Suuressa Käsityölehdessäkin on ollut turbaanipipo, aina ne ajattelee samoja ideoita kun minä ;) Täytyypä hankkia lehti itselle, olen nimittäin kaivannut tuollaista ohjetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telepatiaa tai jotain varmaankin :D Ohje oli tosi simppeli, piti vain neuloa sopivan pituinen pätkä ja sitten asetella se turbaanin muotoon ja kaiketi ommella yhteen!

   Poista
 6. "kaiketi ommella yhteen" :D Sepä, olisi voinut ohjeessa mainita ommellaanko vaiko ei! Itse ompelin, koska olisihan se nyt ihan hassu "reikineen".. Vuoden on odottanut kasausta mokoma tekele ja juuri tuossa äsken kursin sen kasaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, totta :D Onnea projektin loppuun saattamisesta!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...