Sivut

lauantai 29. syyskuuta 2012

Syysmuffinit

Lauantai-ilta, hetki vapaata, uusin jakso Private Practicea odottamassa, ulkona sataa - teki siis jälleen mieli leipoa tv-hetkeä sohvan nurkassa ajatellen. Innostuin soveltamaan Yhteishyvän hunajamuffinireseptiä, ja laitoin siihen samoja aineksia, joita löytyi edellisen postauksen piristysjuomasta.


Tuulin syysmuffinit
10 kpl

75 g voita
1/3 dl juoksevaa hunajaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
½ dl turkkilaista jogurttia
viipale tuoretta inkivääriä

Kuorrutteeseen:
50 g mascarponea tai muuta tuorejuustoa
30 g oivariinia
1,5 dl tomusokeria
strösseleitä tms. koristeluun

1. Sulata voi. Sekoita hunaja voin joukkoon.
2. Vatkaa kulhossa kananmuna ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään.
4. Sekoita puolet kuivista aineista vaahdon joukkoon. Lisää sitten turkkilainen jogurtti ja loput kuivista aineista. Sekoita.
5. Lisää vielä hunaja-voiseos taikinaan ja sekoita.
6. Raasta viimeiseksi tuore inkivääri taikinaan ja sekoita jälleen.
7. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.
8. Muffinien jäähdyttyä sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä muffinien päälle. Koristele halutessasi esim. strösseleillä.

Huom! Kuorrutetta voi noilla määrillä tulla reiluhkosti, sillä otin määrät porkkanacupcakesien ohjeesta, ja niiden resepti on isompi. Yleensä teen tuorejuustokuorrutteen ihan näppituntumalla - noin 2/3 tuorejuustoa ja 1/3 oivariinia, sokeria sen verran että maistuu makealta.


Tulipas mukavan mausteisia ja meheviä syysmuffineita! Tein aika pienen määrän, mutta jos leipoo enemmän kerralla, niin muffinit voi hyvin pakastaa (ilman kuorrutetta tietenkin).

Laskin huvikseni yhden muffinin (213) kcal) ravintosisällön:
Hiilihydraatit 25,2 g
Rasva 11,2 g
Proteiini 2,8 g

Yritän yleensä leipoa puolikkailla ohjeilla, sillä vaikka leipominen on mukavaa, jonkun täytyy myös syödä tuotokset. Kysehän ei siis ole siitä, ettenkö haluaisi syödä mahan täyteen herkkuja, mutta valitettavasti se tarkoittaa myös ylimääräisiä kiloja vyötäröllä. Varsinkin silloin, jos on useampia syöjiä tiedossa, yritän hyödyntää tilaisuuden ja kokeilen uusia reseptejä. Aina ei kuitenkaan voi odotella vieraita inspiraation iskiessä, joten on kätevää tehdä pieniä annoksia ja pakastaa loput! Ja onneksi tuo kanssa-asujani ei niin kiloja mieti syödessään :D


Leipominen on varsinkin syksyllä mukavaa, kun ulkona sataa ja teetä keitellään pitkin päivää. Uunista tuleva herkullinen tuoksukaan ei ole pahitteeksi. Lisäksi strösselit ja värikkäät muffinivuoat tuovat väriä syysiltaan!

2 kommenttia:

  1. On niin kiva, kun nykyään on niin monenlaisia uusia muffinivuokia. Juuri nuo, joita sinulla näyttäisi olevan, olivat aivan ihastuttava lisäys! :)

    Inkivääri kuulostaa jännittävältä! Pitäisikin leipoa muffineja. Tosin voi olla, että seuraavaksi pitää keskittyä Kansallisen korvapuustipäivän juhlistamiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tosi kiva että on valinnanvaraa muffinivuoissa :) Ikeasta ainakin on saanut kivoja, ja nuo kuvassa näkyvät ovat ihan perusruokakaupasta.

      Heh, tungen nykyään inkivääriä vähän joka paikkaan kun ajattelen, että se on terveysvaikutteista :D Ja tykkään kovasti inkiväärin mausta. En ollut kuullutkaan kansallisesta korvapuustipäivästä, mutta kuulostaa ehdottomasti juhlistamisen arvoiselta tapaukselta! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...