Sivut

perjantai 19. lokakuuta 2012

Malja perjantaille

Hip hei hurraa, on taas perjantai! Aamun tentistäkin selvittiin jotakuinkin kunnialla, joten eiköhän kippistellä :)

Huom! K-18

Lemppariaperitiivini - erityisesti Ranskassa matkustettaessa, oikea miljöö tekee mausta vielä paremman - on kir. Tänä perjantaina tein sen cavaan, mutta sen voi myös tehdä valkoviiniin tai bretagnelaisittain siideriin, mikä sekään ei ole ollenkaan hullumpi vaihtoehto.



Kir
kahdelle

pikkupullo (0,2 l) kuohuvaa (tai vastaava määrä valkoviiniä tai bretagnelaista siideriä)
n. 4 cl mustaherukkalikööriä (crème de cassis)

1. Kaada likööri kuohuviinilaseihin. (2 cl per lasi)
2. Kaada päälle kuohuva.
3. Nauti välittömästi.

 Nyt vain odotellaan ruuan valmistumista ja rentoudutaan. Kynttilöitäkin voisi sytytellä.

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

EDIT: Huomasin, että tämä on blogini 200. postaus - kippistellään siis samalla sitäkin! :)

8 kommenttia:

  1. Nam, kir on minunkin lempiaperitiivini! Roudasin Ranskasta ison pullon crème de cassis -likööriä näitä drinkkejä varten. :)

    Mukavaa ja rentouttavaa perjantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kir on herkkua :) Hyvä, että toit likööriä Ranskasta, koska täällä se on tosi kallista!

      Poista
  2. Kippis 200 postaukselle ja herkulliselle drinksulle :)

    VastaaPoista
  3. ps. sinulle on myös haaste blogissani :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää hyvältä, täytyypä kokeilla joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Veikkaan, että voisit tykätä erityisesti tuosta siideriversiosta :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...