Sivut

torstai 4. lokakuuta 2012

Ravintolassa: ravintola Lyon

On jälleen ravintola-arvion aika: ostimme poikaystävän kanssa jokin aika sitten Offeriumilta diilit, joilla sai kolmen ruokalajin menun ravintola Lyonissa. Ravintola Lyon on toiminut Helsingissä jo 46 vuotta, ja muutenkin kyse on melko perinteikkäästä ravintolasta, sillä tarjolla on perinteistä, laadukasta ranskalaista ruokaa.


Ennen Lyonin illallista kävimme lasillisilla uudehkossa viinibaari Vin Vinissä. Vin Vin tarjoilee viiniä laseittain sekä pulloittain asiantuntemuksella. Viinibaarin yhteydessä toimii myös (hyvin tyyriin näköinen) kampaamo - tosin jäi epäselväksi, saako viinilasin viedä kampaamon puolelle... Palvelu oli erinomaista ja sisustus aika hauska barokkityylisine sohvaryhmineen. Dj:kin soitti paikalla, joten ruokahalua oli hyvä herätellä Vin Vinissä!


Ravintola Lyonin sisustus taas on mielestäni aika ranskalainen lamppu-peiliyhdistelmineen. Ranskalaista oli myös se, että ravintola oli lähes tyhjä vielä iltaseitsemän aikaan - ihmiset saapuivat vasta seitsemän kahdeksan aikoihin syömään - tosin Ranskassa illallinen syötäisiin vielä myöhempään, siinä yhdeksän-kymmennen aikaan.

Sitten siihen mielenkiintoisimpaan asiaan eli ruokiin! Pahoittelen huonolaatuisia kuvia, meidät laitettiin pimeään nurkkaan oven viereen istumaan, siksi noissa kuvissa on varjo vasemmassa reunassa...


Alkuruuaksi oli tattikeittoa ja rosmariinivaahtoa. Maku oli mainio, sienet maistuivat voimakkaasti ja rosmariinivaahto oli kiva lisä keittoon. Sen sijaan en pitänyt keiton koostumuksesta, joka oli todella vetinen. Yleensä tattikeitot ovat aika paksuja ja suutuntumalta kermaisia, mutta tämä oli kuin lientä, mistä itse en pitänyt. Mutta makuhan on pääasia!


Pääruuaksi sain siikaa tillikastikkeella, poikaystävällä "normaali" vaihtoehto lihaa syöville eli kanaa kerma-shampanjakastikkeella, joka ei kuulemma ollut mitään ihmeellistä. Lisukkeet meillä olivat samat eli Camarguen riisiä ja vihanneksia, joiden joukossa oli myös mitä ilmeisemmin suppilovahveroita. Olin tosi tyytyväinen annokseeni, sillä eri elementit täydensivät toisiaan ja pidin kaikista mauista. Camarguen riisi oli aika erikoista, vähän jyvämäistä, eikä se yksikseen maistunut kummoiselta, mutta melko suolaisen kalan kanssa se toimi.


Jälkiruoka tuotiin pitkulaisella lautasella ja annos oli rakennettu lautasen toiseen päähän - sen takia lautanen ei mahtunut kokonaan kuvaan... Jälkiruoka oli mielestäni vähintään yhtä hyvä kuin pääruoka ja se sisälsi suklaakakkua lisukkeineen. Tuo punainen oli olevinaan jotain kirsikkahilloa tai vastaavaa, mutta se maistui aivan puolukkapuurolta! Vaniljajäätelö oli todella hyvin tehty ja sopi hyvin suklaakakun kanssa.

Kokonaisuudessaan menu oli maistuva, mikään ei ollut pielessä, mutta ei noussut top viitoseen Helsingin ravintolakokemuksissani. Tämä mahdollisesti johtui melko konservatiivisesta menusta, jossa ei ollut mitään yllättävää. Ruoka oli laadukasta, mutten missään nimessä maksaisi illallisesta normaalia hintaa (alkuruuat 14-18 €, pääruuat 26-36 €, jälkiruuat 14-18 €). Itsehän maksoimme menusta 24 € kun olimme ostaneet sen etukäteen diilinä Offeriumilta (emmekä siis itse päättäneet annoksista, vaan kyseessä oli "chef's menu"). Ei sillä, ravintolassa syöminenhän on todella kallista Helsingissä ja senpä takia olemmekin suosineet noita diilejä. Ulkomailla on niin ihanaa syödä ulkona kun se on niin paljon halvempaa!

Ravintola Lyon oli mukava ruokamatka Ranskaan, ja jos korkea hinta ei kirpaise niin suosittelen toki ravintolaa illallispaikaksi muillekin!

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea tämä arvostelu, olen usein miettinyt että milloinkohan sitä raaskisi mennä Lyonia kokeilemaan mutta taidanpa odotella seuraavaa diiliä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit arvostelusta annemi! Mietin aina, että kiinnostaako lukijoita nämä vai ei. Nuo diilit on kyllä mun mielestä tosi hyviä uusien ravintoloiden kokeiluun, saa tosi halvalla uusia makuelämyksiä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...