Sivut

torstai 18. lokakuuta 2012

Vauvanpeitto

Sain tässä noin viikko sitten erään ikuisuusprojektin valmiiksi, nimittäin isoäidinneliöistä virkatun värikkään vauvanpeiton.


Peiton valmistumista pitkitti kenties se, etten tehnyt sitä ketään oikeaa vauvaa varten, vaan Blend Bamboo -langan malliksi tuttavan liikkeeseen. Aikaisemmin olen samaan tarkoitukseen tehnyt sydänrätin, myöskin bambulangasta.


Peitosta ei tullut kovin suurta (tähänkin vaikutti se, ettei se ole tehty varsinaiseen käyttöön), noin 40 x 50 cm. Värikkäillä langoilla oli kiva virkata, mutta voi -sanonko mikä- sitä päättelyä! En voi käsittää teitä, jotka virkkailette isoäidinneliöitä suureksi päiväpeitoksi saakka - minun kärsivällisyyteni riitti tasan tähän pikkuiseen peitonpahaseen. Käytin kolmosen koukkua, ja lankaa kului puoli kerää kutakin väriä, paitsi oranssia kokonainen kerä.


Isoäidinneliöistä ei tullut identtisen kokoisia, koska käsialani vaihteli jonkin verran (varsinkin alussa tuli pienempiä neliöitä). Höyryttämisen jälkeen peitto on kuitenkin suhteellisen tasakokoinen, joten epätasainen käsiala ei onneksi romuttanut työtä.


Tämäntyyppisen peiton voisin kyllä sitten joskus hamassa tulevaisuudessa tehdä omalle vauvalleni vaunupeitoksi (eikös vauvat tarvitse sellaisia....?) - juuri sopivan värikäs makuuni! :)

PS. Blogini 1-v-synttärit menivät minulta aivan ohi! Olen ollut niin kiireinen sekä aikani käytön että ajatusteni suuntaamisen kannalta, etten ollenkaan muistanut, että reilu vuosi sitten postasin ensimmäisen tekstini. (Heh, tarkoituksella en linkkaa tuota tekstiä, sillä tässä vaiheessa ensimmäiset postaukseni tuntuvat jotenkin höpsöiltä.) Jahka tästä kiire helpottaa, voisin järjestää vaikka arvontaa 1-vuotistaipaleen kunniaksi, jos sellaiseen on kiinnostusta :) Jo tässä vaiheessa haluaisin kuitenkin kiittää teitä lukijoita, olette tehneet ensimmäisestä bloggausvuodestani mielekkään ja piristäneet monen monta kertaa kivoilla kommenteillanne!

2 kommenttia:

  1. Ihana toi peitto! Mullakin on peittorojekti kesken, tarkotus olis virkkaa mummoneliöistä päiväpeitto :D Mulla käy kanssa samallalailla, että mun ekat virkkaamat neliöt on paljon pienempiä kuin uudemmat... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Repsu :) Onnea projektillesi, päiväpeitossa on kova työ!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...