Sivut

maanantai 19. marraskuuta 2012

Ravintolapäivä Teurastamolla

Heipparallaa! Viikonloppu oli hektinen mutta mukava ja senpä takia en täällä blogimaailman puolella ole ehtinyt pyöriä. Kameroiden muistikortit ovat kuitenkin täynnä kuvia viikonlopulta, joten useampi postaus on tiedossa heti kun jaksan vähän kuvia muokkailla.

Ensiksi ajattelin jakaa kuvia lauantain ravintolapäivästä, johon osallistuin ensimmäistä (!) kertaa. Menimme poikaystäväni ja kaverini kanssa Kalasataman metroaseman läheisyyteen Teurastamolle, koska siellä oli monta eri esillelaittajaa. Ruokateltat olivat maateemoittain, mikä oli hauska asia - edustettuina olivat ainakin Iso-Britannia, Italia, Nepal ja Venäjä. Pitemmittä puheitta kuvasaldoa kehiin!

Bliniteltta oli suosituimpien joukossa.

Nepalilaiset kasvisnyytit maistuivat. Voitee sen sijaan oli minulle turhan... voista?

Cupcake-teltan esillepanoon oli panostettu ja syötävissä oli glitteriä päällä :)

Kuninkaallista seuraa ravintolapäivänä.

Smoothiebaarista sai hyviä marjasmoothieita.

Ykköseksi Teurastamon ravintolateltoista nousi ehdottomasti espanjalaista (?) ruokaa tarjonnut Ñolo.


Ñolon kyökissä häärivät Michelin-tähdellä varustetun Olo-ravintolan kokit ja lopputulos oli sen mukainen. Kympillä sai todella hyvän, kolmen ruokalajin setin.


Ñolon tuotto meni kuulemma "lyhentämättömänä jefejen gastronomian opiskeluun ulkomailla".


Ñolon setin sienikeitto nousi ravintolapäivän ykköseksi - aivan täydellinen koostumus ja mieletön metsän maku! Fenkolista päällä tosin en tykännyt.


Ravioleista löytyi kurpitsaa ja possua lisukkeineen.


Lämmin kirsikkapiirakka kruunasi kokonaisuuden. Tälläisestä maksaa erittäin mielellään 10 euroa!

Vaikka sää olikin sateinen, olen tosi iloinen, että ystäväni soitti lauantaiaamuna ja kysyi, lähtisimmekö syömään kaupungille. Tapahtuma oli oikein kiva kokemus, varsinkin kun samasta paikkaa sai niin montaa eri ruokalajia. Ensi kerralla ravintolapäivänä olisi hauska tehdä vierailu jonkun kotibistroon :)

Minkälaisia kokemuksia teillä on ravintolapäivästä?

2 kommenttia:

  1. Meillä oli täällä Turussa elokuun ravintolapäivänä hampurilaisgrilli. Oman ravintolan perustaminen oli kyllä huippua! Ihan mielettömästi siihen sai menemään aikaa ja energiaa, mutta oli se sen kaiken arvoista. Asiakkaista oli niin paljon, että liian moni jäi ilman. Hampurilaisten perään kysellään edelleen, joten toukokuussa pitää pistää grilli taas pihamaalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen miettinyt josko osallistuisi laittamalla itse ravintolan pystyyn, mutta se vaikuttaa kyllä tosi isolta urakalta! Kiva kuulla, että oli vaivan arvoista :) Itse tehdyt hampurilaiset on kyllä parhaita!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...