Sivut

tiistai 6. marraskuuta 2012

To Cook

Sain 52 weeks of deliciousness -blogin annemilta haasteen (kiitos!), jossa tehtävänä on listata 8 asiaa omalta to cook -listalta. Haaste on hauska, eikä tosiaankaan ole vaikeaa keksiä 8 asiaa, joita haluaisi kokata. Tässä siis minun listani, kuvitettuna randomeilla ruokakuvilla.


1. En ole vähään aikaan ehtinyt/jaksanut leipoa sämpylöitä. Niitä tekisi mieli tehdä - ja syödä! Luottoreseptini voit kurkata täältä.


2. Bongasin Glorian ruoka & viini -lehdestä karpalo-portviinimokkapalojen ohjeen. Sitä pitäisi ehdottomasti kokeilla, mokkapalat kun ovat yksi vakioleivonnaisistani ja etsin edelleen sitä täydellistä mokkapalareseptiä. Muutenkin tuo karpalo-portviini-yhdistelmä kuulostaa mainiolta sen takia, että minä rakastan karpaloita ja poikaystäväni portviiniä!


3. Olisi kiva kokeilla tehdä jotain kurpitsasta, sillä en ole tehnyt siitä koskaan mitään. Esimerkiksi Dr. Sugar -blogin kurpitsapiirakka tai Kauhaa ja rakkautta -blogin paahdettu kurpitsasalaatti kuulostavat hyviltä!


4. En ole piiiitkään aikaan tehnyt tai syönyt lempijälkkäriäni karpalokiisseliä, joten sitä voisi tehdä heti kun saan karpalovarastojani täydennettyä. Resepti löytyy täältä.


5. Juomapuolellakin tekisi mieli jotain karpaloista. Paikka maailmassa -blogissa oli hyvänkuuloinen karpaloglögin resepti, jota voisikin kokeilla.


6. Luksusaamiaisia on viime aikoina ollut aivan liian vähän. Olisikin kiva paistaa vaikka syrnikkejä eli rahkalettuja (ohje täällä) ja popsia niitä rauhassa marjojen kera. Täytyy yrittää toteuttaa tämä suunnitelma mahdollisimman pian!


7. Lokakuisen sienireissun ansiosta pakkasesta löytyy suppilovahveroita, joista on jo tehty mm. pizzaa. Vielä pitäisi niistä kehitellä jotain uutta ja herkullista, onko ideoita? Pizzareseptin kehitystyö jatkuu vielä, myöhemmin mahdollisesti reseptiä tiedossa :)


8. En ole tänä syksynä leiponut mitään omenoista - järkyttävää huomata tämä - joten omenapiirakka olisi vähintäänkin paikallaan. Löysin Ladies Who Brunch -blogista omenapiirakkareseptin, johon tulee päälle kanelista murotaikinaa, mmm... Sitä(kin) pitää ehdottomasti kokeilla.

Siinäpä minun kahdeksan kokattavaa asiaa -listani! Muitakin kyllä löytyisi (esim. vispipuuro ja kaalilaatikko perinnelemppareista), mutta tässä ne, jotka ensimmäisenä tulivat mieleeni. Huomaan, että inspiroidun paljon enemmän leipomisesta kuin ruuan laittamisesta, sillä leivontajuttuja tuli paljon enemmän mieleeni. Yleensä meillä se meneekin niin, että poikaystävä haluaa kokeilla uusia ruokareseptejä, kun taas minä pitäydyn niiden suhteen tutuissa ja turvallisissa. Leivonta on jollain lailla enemmän omaa alaani, vaikka ruuan laittokin on kivaa varsinkin yhdessä.

En laita haastetta varsinaisesti kenellekään eteenpäin, vaan jokainen, joka kokee inspiroituvansa tällaisen listan laatimisesta, voi sen vapaasti tehdä :)

2 kommenttia:

 1. Minullakin on ollut jo useamman viikon ajan tarkoitus leipoa sämpylöitä, mutta en ole saanut aikaiseksi. Jospa tästä postauksesta tarttuisi kipinä tarttua toimeen. :)

  Kiitos linkkauksesta, mukava kuulla että glögiresepti oli inspiroiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tehdyt sämpylät on kyllä vaan niin hyviä. Eikä se nyt ole niin aikaa vievää tai hankalaa, joten eiköhän tartuta sämpyläjauhoihin ja hiivaan! ;)

   Kiitos glögireseptistä itsellesi!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...