Sivut

maanantai 5. marraskuuta 2012

Yrttinen kalaresepti

Hei ja hyvää alkanutta viikkoa! Viime viikon loppupuoli jäi vähän hiljaiseksi täällä blogiosastolla, mutta nyt minulla olisi tarjolla tosi hyvä kalaresepti, jota kokeilin viikonloppuna.


Yrttikuorrutettua siikaa
kahdelle

2 siikafileetä (myös muu vaalea kala kuten kuha käy!)
suolaa
mustapippuria

Yrttikuorrutus:

1 dl majoneesia
1 dl basilikan lehtiä
1 dl persiljan latvoja
1 rkl silputtua ruohosipulia
1 murskattu valkosipulin kynsi
1 tl dijonsinappia
valkopippuria
ripaus suolaa

1. Hienonna yrttikuorrutuksen ainekset keskenään tehosekoittimessa tai esim. Bamixilla. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
2. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla vatsapuolelta.
3. Laita fileet voideltuun vuokaan maustettu puoli vuokaa vasten.
4. Kuivaa fileiden pintapuoli ja levitä yrttikuorrutus tasaisesti koko fileen päälle.
5. Paista kalaa 220-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia riippuen fileiden koosta.
6. Tarjoa kala esimerkiksi rapeiden uunijuuresten kera. Ohje täällä!


Ai että oli hyvää! Resepti on peräisin Eero Mäkeän Sata parasta - näitä aterioita et unohda -reseptikirjasta (Otava), jossa on paljon muitakin herkullisia reseptejä. Muokkasin reseptiä kahdelle hengelle sopivaksi. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin kuhaa ja sen seuraksi tehtiin vielä voikastike, mutta koin sen turhaksi, koska yrttikuorrutuksella kalasta tulee joka tapauksessa todella mehevää, eikä kastiketta näin ollen välttämättä tarvita.

Veikkaanpa, että tästä tuli uusi vakkariresepti keittiöömme :)

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...