Sivut

perjantai 14. joulukuuta 2012

Baskimaa 1: Bilbao

Jos ei muuta hyvää tästä flunssasta keksi niin ainakin nyt minulla on ollut aikaa tutkiskella Baskimaan reissulla otettuja kuvia ja vähän muokkailla niitä. Julkaisen matkakertomuksia useammassa erässä, tämä ensimmäinen postaus keskittyy Bilbaoon.

Lensimme tosiaan Bilbaoon (sivuhuomautuksena: Lufthansan lennot Saksan kautta olivat tosi halvat, alle 200e per naama), jossa vietimme 2 ensimmäistä yötä. Tämän jälkeen menimme bussilla San Sebastianiin, jossa olimme 4 yötä. Viimeiseksi yöksi palasimme jälleen Bilbaoon.


Bilbaossa hotellimme sijaitsi Casco Viejossa eli vanhassakaupungissa, mikä osoittautui oikein hyväksi valinnaksi, sillä kaikki kivoimmat kaupat ja ravintolat löytyivät kyseisestä kaupunginosasta. (Huom! Baskiruuasta on tulossa erikseen oma postauksensa.)


Onneksi otin kumisaappaat matkalle mukaan, koska parina ensimmäisenä päivänä satoi aika rankasti. Niinpä kävimme pakollisten nähtävyyksien lisäksi lähinnä istumassa kuppiloissa ja kiertelemässä kaupoissa.


Baskin kieli (euskara) näkyi reissulla lähinnä yleisissä kylteissä sekä katujennimissä. Vain joitain kertoja kuulin kyseistä kieltä puhuttavan (vaikka todennäköisesti kyse on vain siitä, etten kiinnittänyt tarpeeksi huomiota - Wikipedian mukaan baskin puhujia on 715 000). Jännän näköinen ja kuuloinen kieli, ja mielenkiintoinen sen vuoksi, ettei sen alkuperää tunneta. Koko eurooppa täynnä toisilleen sukua olevia indo-eurooppalaisia kieliä, mutta tämä yksi pieni kieli onkin täysi mysteeri!


Casco Viejossa on yksi Euroopan suurimmista katetuista halleista, Mercado de la Ribera. Halli vaikutti aivan upouudelta, ja sisätiloissa olikin vielä osittain remonttia. Alunperin halli on kuitenkin peräisin jo vuodelta 1929, joten nähtävästi kyse oli vain pintojen uusimisesta.Reissuillamme meillä on tapana aina käydä katsastamassa paikalliset ruokahallit. Harvemmin tulee mitään ostettua, mutta halleissa on kiva kierrellä katsomassa, mitä paikalliset ostavat. Esimerkiksi tämä Bilbaon halli oli aivan täynnä mummoja ja pappoja tungeksimassa kalatiskeillä. Lisäksi löytyi kauppa, joka myi pelkästään sieniä ja sienituotteita. Hedelmäkojut ovat aina niin houkuttelevan näköisiä, jotenkin niissä on ihan eri fiilis kuin K-marketin heviosastolla.


Bilbaon kuuluisin nähtävyys on tietysti Guggenheimin museo. Emme käyneet museossa sisällä, mutta ulkopuolellakin riitti nähtävää jättimäisestä hämähäkistä valtavaan kukkakoiraan.Alla poikaystäväni ottamia efektikuvia kuuluisasta museosta.Erotun hauskasti kuvista keltaisen takkini ja saappaitteni kanssa!


Ja alla kuvaaja itse, yhtäkkisen vesihöyrysuihkun edessä.


Otin Bilbaossa myös muutamia kuvia katutaiteesta.Ja tähän loppuun vielä pari kuvaa Bilbaon jouluvaloista.


Oikeanpuoleisessa kuvassa näkyy Bilbaon metrotunnelin pää. Kuva on otettu Gran Víalta, joka on Bilbaon tärkein ostoskatu.

Sellainen on Bilbao! Pidin kaupungista ja sen tunnelmasta, erityisesti Casco Viejosta. Myös jouluvalot toivat kivaa fiilistä. Seuraavissa matkapostauksissa tiedossa kuvia tuliaisista, San Sebastianista ja baskiruuasta eli pysykäähän kuulolla! Toin myös teille lukijoille pikku tuliaisen eli  arvontaa tiedossa :)

2 kommenttia:

  1. Vau, Bilbao näyttää oikein mielenkiintoiselta! hauskoja vastakohtia näkyi kuvissasi :) odotan myös innolla ruokapostauksia.. mmm!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi annemi :) Ruokapostauksen jätän varmaan viimeiseksi jännityksen ylläpitämiseksi ;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...