Sivut

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

DIY-joulukalenteri

Tein äidille syntymäpäivälahjaksi joulukalenterin. En valitettavasti voinut postata ideaa aikaisemmin, koska muuten asia olisi paljastunut äidilleni, mutta voitte laittaa idean säilöön ensi vuotta varten.


Joulukalenteri on väsätty liimaamalla tulitikkulaatikoita yhteen. Laatikot ostin Sinellistä, mutta poikaystäväni huomautti, että ne olisi saanut paljon halvemmalla, kun olisi ostanut ihan tavallisia askeja - ja tällöin olisi vielä saanut tikut kaupan päälle... Mutta te lukijat voitte vaikka kerätä tikkuaskeja koko vuoden ja kierrättää ne ensi joulun kalentereissanne! :D


Kun laatikot oli liimattu yhteen, vuorasin koko pinon Marimekon mainoslehdestä löytyneellä kivalla paperilla. (Marimekon mainoksia kannattaa katsella kierrätysmielessä, siellä on usein koko sivun kattavia printtejä uusista kankaista, joita voi hyvin käyttää askartelussa!) Sitten teippasin jokaisen laatikon washi-teipeillä. Joku toinen olisi ehkä käyttänyt vain yhtä teippiä, jolloin tulos olisi ollut harmonisempi, mutta minäpäs päätin tehdä värikkään kirjavan joulukalenterin äidille.


Jouduin teippaamaan numerolaput näkymättömällä teipillä laatikoihin, koska liima ei millään pitänyt niitä washiteipeissä kiinni - lopputulos on epäsiistimpi, mutta numerot nyt oli saatava laatikoihin kuitenkin.


Viimeisimpänä oli edessä työläin vaihe - laatikoiden täyttäminen. Halusin, että kalenteri olisi oikeasti yllätyksellinen, joten laatikoista löytyy kaikenlaista pientä, enimmäkseen karkkeja ja mietelmiä/runoja, mutta myös mm. yhdet korvikset. Tämän verran voin paljastaa jo nyt, koska korvikset olivat jo luukussa nro 3 - loput jäävät salaisuudeksi, ettei äidin yllätys mene pilalle. :)

14 kommenttia:

 1. Tosi ihana idea! Voisinpa itse toteuttaa ensi vuonna... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kunhan muistat idean vielä vuoden päästä :)

   Poista
 2. Hauska idea ja minusta kivempi, kun siinä teipit kaikki erilaisia!

  Blogissani on muuten sinulle tunnustus (http://therearelilactrees.blogspot.fi/2012/12/tunnustus.html), osallistu ihmeessä samalla myös arvontaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi, hauskaa että sinäkin pidit sekametelivaihtoehdosta :)

   Ja kiitos tunnustuksesta, siihen vastaaminen menee kyllä reissun jälkeiseen elämään :)

   Poista
 3. Mahtava idea! :) suloinen retrokalenteri, jotain tuollaista hauskaa voisin ensi vuonna askarrella itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos annemi! Kalenterista saa oman näköisen kun valitsee itseä miellyttävän päällystyspaperin :)

   Poista
 4. Kivan näköinen kalenteri! Marimekkomainokset ovat kyllä ihan parasta askartelumateriaalia, oon tehny niistä monia juttuja. Tuota viimeisintä mainosta mulla ei vielä olekaan, pitää mennä johonkin liikkeeseen sitä etsimään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nienor :) Tuo kyseinen mainos oli sellainen sanomalehtipaperia oleva aika paksu lehtinen, jossa oli (ylläri) jouluaiheisia juttuja. Ajattelin hyödyntää sitä vielä joulukortteihin :)

   Poista
 5. heh, itelläni on kanssa tulitikkulaatikkojoulukalenteri :) oon sen joskus kauan sitten askarrellut, ja äiti täytti sen taas tänä vuonna, ilmeisesti aika samalla periaatteella kuin tää sun kalenteri on täytetty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hyvä puoli tuossa tosiaan on, että sitä voi käyttää uudelleen. Sehän voisi olla kiva idea, että kierrättäisi aina henkilöltä toiselle - sisällöt vaihtelisivat mukavasti kun eri ihmiset täyttäisivät kalenteria! :)

   Poista
 6. Kiitos! Erittin hyvä idiea! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...