Sivut

lauantai 15. joulukuuta 2012

Joulukortteja

Tällä viikolla piti lähettää joulukortit matkaan. Olin jo aiemmin tehnyt joitain joulukortteja, mutta niinhän siinä taas kävi, että kiire tuli. Senpä vuoksi en ehtinyt kaikkia kortteja kuvaamaankaan, ja ne jotka kuvasin, ovat melko huonolaatuisia valo-olosuhteiden takia... Halusin kuitenkin esitellä täällä blogissa ne joulukortit, joista itse pidin eniten.
Ylläolevissa korteissa käytin hyväksi Marimekon mainoslehteä, ja tykkäsin kovasti lopputuloksesta! Käytin mainoslehdestä kokosivun kuvia uusista kankaista (Sanna Annukan "Vanhakaupunki" ja "Raanu"). Lisänä vain muutamia ääriviivatarroja - yksinkertaista ja helppoa. Tänä vuonnahan minulla oli periaatteena, etten käy ostamassa mitään uusia askartelutarvikkeita joulukortteja varten, vaan teen kaiken hyödyntämällä jo olemassa olevia askartelutarvikkeita sekä kierrätysmateriaaleja.


Muutaman kortin tein myös leimaamalla. Tykkään tuosta lumihiutaleleimasta tosi paljon, eikä tämäkään kortti vaatinut kummoisia toimenpiteitä. Silti lopputulos on mielestäni oikein kiva.

Eiväthän nämä minun korttini kummoisia ole kun vertaa kunnon korttiaskartelijoihin, joilla on käytössään monenlaisia stansseja, leimoja ja vaikka mitä. En jotenkin ole innostunut sen tyylisestä askartelusta, vaan teen mieluummin aika yksinkertaisia kortteja materiaaleista, joita muutenkin tarvitsen.

Joulukorttiaskartelussa hämmästyn joka kerta, miten paljon aikaa hommaan menee, vaikka tekeekin yksinkertaisia kortteja - enkä kuitenkaan koskaan ole lähettänyt 20 korttia enempää. Lisäksi mietin, miten paljon kustannuksia korteille tulee - paljon helpommalla ja halvemmalla pääsisi, kun ostaisi jotain Tiimarin "10 korttia kahdella eurolla" -kortteja. Käsityöihmisenä en kuitenkaan voi mitenkään alentua moiseen, ja sitä paitsi olen tehnyt joulukortit itse jo lapsesta asti (jolloin myin niitä äidille postitettavaksi!), eikä perinnettä sovi rikkoa. Olen myös sitä mieltä, että itsetehtyjä kortteja on triplasti kivempi vastaanottaa kuin marketin peruskortteja. Toivottavasti jokainen itsetehdyn kortin vastaanottaja ymmärtää, miten paljon vaivaa ja aikaa kortteihin on laitettu!

No niin, eiköhän joulukorttijorina saa jo riittää. Toivottelen teille mukavaa viikonlopun jatkoa! :)

2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä, käsin tehty kortti on aina ihana vastaanottaa. Minäkin tykkään yksinkertaisista korteista, ei mitään ylimääräisiä hömpsötyksiä. Hyvää sunnuntaita sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan siis samoilla linjoilla! Samoin mukavat sunnuntait :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...