Sivut

perjantai 14. joulukuuta 2012

Ravintolassa: Grotesk

Kuten taisin mainita jossakin aiemmassa postauksessa, olimme poikaystäväni kanssa marraskuun lopulla juhlistamassa synttäreitäni ravintola Groteskissa. Olemme käyneet ravintolassa aiemminkin muutamaan otteeseen, ja se on meidän molempien yksi suosikkiravintoloita Helsingissä. Kertaakaan emme tosin ole syöneet listalta ruokaa, vaan aina meillä on ollut joko Cityshopparin ja Offeriumin (tai vastaavan) tarjous kokin yllätysmenuusta - niin tälläkin kertaa.


Alkuruoaksi oli porkkana-appelsiinisosekeittoa - aivan täydellinen alkupala! Keiton koostumus ja maku olivat kertakaikkisen mahtavia. Saisipa tuon reseptin itselleen...


Pääruuaksi minulle ei-lihansyöjänä oli siikaa lisukkeineen, joita olivat mm. katkaravut, mätikastike ja perunapyree. Annos oli muuten todella herkullinen, mutta en pidä mädistä ja se teki annoksesta todella suolaisen. Lihavaihtoehto oli muistaakseni ankanrintaa linssipedillä, joka muuten oli kuulemma hyvää, mutta poikaystäväni ei  linsseistä liiemmin välittänyt.


Jälkiruoka oli kombo kaikenlaista hyvää: suklaakakkua, kinuskia, suklaamoussea, persikkahilloa, persikkasorbettia ja olikohan siinä vielä muutakin... No joka tapauksessa jälleen kerran nappisuoritus - pidän eniten jälkiruuista, joissa yhdistyy täyteläinen suklaa sekä raikkaat hedelmät. Todella herkullinen annos, ja vaikka joku muu voisi sanoa, että annos muistuttaa turhan paljon sillisalaattia, niin minä olin todella tyytyväinen.

Groteskissa on aina hyvä palvelu ja viiniasiantuntemusta löytyy. Tällä kertaa jouduimme odottelemaan pääruokia todella kauan, minkä tarjoilija selitti kommunikaatiokatkoksella ja pahoitteli kovasti. Hyvitykseksi emme joutuneet maksamaan viinilasillisiamme, mikä oli mielestäni ihan reilua. Kokonaisuudessaan ravintolakokemus Groteskissa oli - jälleen kerran - huippuluokkaa, joten suosittelen lämpimästi kyseiseen ravintolaan tutustumista! Varsinkin noilla kaikenmaailman cityshoppari- ja diilitarjouksilla illallinen on ehdottomasti enemmän kuin hintansa arvoinen. Tällä kertaa maksoimme kolmen ruokalajin illallisesta yhteensä (!) 42 e, jos nyt oikein muistan.

Onko kukaan muu tykästynyt kyseiseen ravintolaan vai onko Grotesk teille (vielä?) tuntematon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...