Sivut

tiistai 15. tammikuuta 2013

Sinisimpukoita & chorizoa

Testasimme viime viikolla Hesarissa ollutta Eeva Kolun reseptiä poikaystäväni kanssa. Resepti ilmestyi torstaina ja jo perjantaina meillä oli simpukat ja viini hankittu - Hesarin kuva oli niin herkullinen, että reseptiä piti heti päästä kokeilemaan!


Sinisimpukka-chorizopasta
neljälle / alkuperäinen resepti HS

500 g sinisimpukoita kuorineen
150 g chorizomakkaraa
3 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
1 tuore chilipalko (tai maun mukaan) (minä laitoin chilirouhetta, kun chili unohtui kauppaan)
2 rkl oliiviöljyä
1 dl paseerattua tomaattia
1 dl vettä
1 tl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
300–400 g spagettia tai linguinea


1. Kopauta auki olevia sinisimpukoita varovasti pöytää vasten. Odota hetki: jos simpukka ei sulkeudu, heitä pois. Jos simpukoita ei ole valmiiksi putsattu, nyppäise roikkuva parta pois, harjaa simpukat juuriharjalla ja huuhtele vedellä.
2. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Viipaloi chorizo, valkosipuli, salottisipuli ja chili.
3. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää chorizo, valkosipuli, salottisipuli ja chili ja paista 5 minuuttia.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
5. Lisää chorizon, sipulien ja chilin joukkoon paseerattu tomaatti, vesi ja timjami. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta, lisää simpukat. Laita kattilaan kansi ja anna simpukoiden hautua porisevassa kastikkeessa 5 minuuttia.
6. Ravista kattilaa kerran tai pari hauduttamisen aikana. Heitä pois kaikki simpukat, jotka eivät ole avautuneet kypsennettäessä. Valuta keitetty pasta. Tarjoa heti.

Resepti: Eeva Kolu


Ruoka oli tosi helppotekoinen ja maistui oikein hyvältä. Meillä sattui sopivasti olemaan chorizoakin jääkaapissa (kuskattu Espanjan reissulta). Sinisimpukoita laitoimme tuplamäärän ohjeeseen verrattuna, kuten kuvasta näkyy. 


Ruokajuomana oli Alkon uutuus Kungfu Girl -riesling Jenkeistä, jota olimme maistaneet jo kesällä Taste of Helsinki -tapahtumassa. Sopi oikein mukavasti simpukoiden kanssa, vaikka yleensä en noin makeasta valkoviinistä pidäkään. Hesarin alkuperäinen suositusviini tälle ruualle oli Torresin San Valentin, mutta sitä emme Alkosta edes löytäneet.

Suosittelen testaamaan Eevan simpukkapastan reseptiä, jos tykkäät espanjalaisista mauista! :) 

6 kommenttia:

  1. Ahhhh! täällä on intensiivinen pastavaihe menossa ja ihastuin tähän reseptiin, pakko tehdä pian! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tykkäät varmasti! :)

      Poista
  2. Et oo eka joka kehuu tota Kungfu- Girliä. Itsekkin sitä tossa ennen joulua maistoin ja oli aika makeeta, mut ihan kiva seiskapuol. Ilmeisesti joku todella suosittu viini(?) kuulemma lähes joka paikasta loppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoisin ettei ole kyllä sen 15 euron arvoinen (arvaa kuka sen sieltä Alkosta kiikutti - en minä ainakaan), mutta muuten kyllä hyvä viini. Ja on tosiaan joku trendiviini kun monessa paikassa kehuttu!

      Poista
  3. Sinisimpukoita olen joskus raflassa syönyt, mutta omat kokeilut aina ovat jotenkin "jääneet." Nyt vähän tuntuu, että tämän reseptin voimin voisin vaikka yrittää. Ja chorizon kanssahan ei voi mennä vikaan. Kiitos tästä ja muista mielenkiintoisista resepteistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinisimpukat on loppujen lopuksi aika helppo valmistaa! Ja meidän keittiöstä on kyllä saatu vähintään yhtä hyviä simpukka-annoksia kuin ravintoloista, vain paljon halvemmalla :)

      Kiitos paljon kommentistasi Jauhemaksa! Kiva jos löytyi hyviä reseptejä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...