Sivut

tiistai 12. helmikuuta 2013

Ravintolassa: Aito

Ravintolatarjoushaukkana bongasin vähän aikaa sitten Table Onlinen uutiskirjeestä tarjouksen ravintola Aitoon: kun varasi pöydän Table Onlinen kautta, sai kaksi Chef's menua yhden hinnalla. Mikäs sen parempi tapa tutustua aiemmin tuntemattomaan ravintolaan!


Ravintola Aito sijaitsee Museokadulla Töölössä. Ravintola on melko pieni, joten pöytävaraus lienee paikallaan. Sisustus on hyvin yksinkertainen, mutta paikka on kotoisan oloinen. Ainoa häiritsevä asia ravintolan ulkoisessa olemuksessa oli se, että ääni tuntui kaikuvan sisätiloissa todella pahasti, ja viereisen pöydän äänekäs bliniseurue häiritsi hieman minua ja poikaystävääni. Ääniin tosin tottui illan aikana, joten myöhemmin se ei enää häirinnyt niin pahasti.


Amuse bouchen eli keittiöntervehdyksen (savusärkeä, nam) jälkeen pääsimme ensimmäiseen alkupalaan. Lautasella oli kylmä haukimureke tai sen tapainen (en muista hienoa nimeä), rucolaa, limemarinoitua retiisiä, mummon kurkkua ja porkkanakastiketta. Annos oli oikein hyvä, mutten jotenkin annoksen maut jäivät melko erillisiksi toisistaan.

Toinen alkuruoka oli minulle lihaa syömättömänä lohiconfit, saaristolaisleipää, salaattia ja balsamicoa. Tämäkin oli ihan hyvä annos, tosin ei kovin mieleenpainuva ja turhan samantyylinen kuin ensimmäinenkin alkuruoka. Poikaystävälläni oli muistaakseni peuraa ja puolukkaa.


Ensimmäinen alkuruoka sen sijaan räjäytti potin. Parasta madetta ikinä! Toivoin, ettei annos loppuisi koskaan, niin hyvää se oli! Lautasella oli mademureketta, paistettuja madefileitä, purjoa, tilliperunoita ja mateesta keitettyä kastiketta. Sekä minä että poikaystäväni nautimme annoksesta todella paljon. Nytkin nousee sylki suuhun kun annosta muistelen...


Toinen pääruoka tuli meille yllätyksenä, sillä luulimme, että Chef's menu sisältäisi vain 4 ruokalajia. Kun eteemme tuotiin vielä yksi lämmin ruoka ennen jälkiruokaa, olimme vähän pihalla, mutta kyllähän ruoka maistui. Poikaystävälleni tuotiin naudankieltä, joka kuulemma oli erinomaista. Oma kasvisannoksenikin oli todella hyvä, sillä harvoin saa noin hyvin mietittyä kasvisannosta eteensä. Annoksessa oli hernepyreetä, parsaa, papuja, sieni-kaalikääryle sekä jumalaista tummaa sipulikastiketta. Upea, monivivahteinen annos!


Jälkiruoka oli yksinkertainen, mutta oikein maistuva uunijäätelö. Shottilasissa olevan appelsiinin merkitys jäi hieman epäselväksi, mielestäni esimerkiksi marinoitu marjasalaatti olisi käynyt uunijäätelön kylkeen paremmin. Annos ei näytä kummoiselta, mutta marenki oli ihan täydellistä, itsetehty jäätelö todella herkullista ja sen alta löytyi vielä jonkin sortin keksimurua suutuntumaa antamaan.

Kokonaisuudessaan nauttimamme illallinen oli todella upea. Melkein hävetti maksaa kahdesta viiden ruokalajin setistä vain 52 euroa (plus tietenkin viinit päälle). Sanoinkin poikaystävälleni jälkiruokaa syötäessä, että maksaisin ilomielin yhdestä setistä normaalihinnan eli tuon 52 euroa. Viiden ruokalajin lisäksi illalliseen kuului tosiaan itsetehty maukas leipä, amuse bouche sekä ennen toista pääruokaa tuotu palate cleanser eli pieni suun raikastava annos. Muutamat tarjoilijan valitsemat viinilasilliset olivat myös erinomaisia. Viinipaketti Chef's menulle olisi maksanut 40e (jos oikein muistan), ja siihen olisi siis sisältynyt kuhunkin annokseen valittu viinilasillinen. Hinta-laatusuhde todella kohdallaan mielestäni! Arvostan myös sitä, että ravintolassa käytettiin kotimaisia kauden raaka-aineita, kuten madetta ja särkeä. Viereisen pöydän blinimenuun näytti kuuluneen luomufasaani, sillä tarjoilija varoitti hauleista.

Suosittelen siis todella lämpimästi ravintola Aitoa, jos mielitte suomalaista laadukasta ruokaa ja oivia viinivalintoja kohtuuhintaan!

2 kommenttia:

  1. Aito on to eat-listallani, oli siis kiva lukea postauksesi ko. ravintolasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepäs sattui sitten sopivasti :) Kannattaa ehdottomasti käydä Aidossa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...